11 °C Budapest

Sorban álltak a háziasszonyok, hogy magyar állampapírt vegyenek

Pénzcentrum
2012. szeptember 5. 14:45

Az Államadósság Kezelő Központ adatai szerint augusztusban 53,2 milliárd forint értékben vásároltak a hazai magánszemélyek a lakossági állampapírokból, ami bár nem új történelmi csúcs, de ismét igen erős hónapnak számít. Ezzel a teljesítménnyel az év eleje óta közel 300 milliárd forinttal (298,4 milliárddal) 771,1 milliárd forintra nőtt a lakossági állampapír állomány, amely természetesen új történelmi csúcsnak számít.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Az Államadósság Kezelő Központ Zrt. adatai szerint augusztusban 53,2 milliárddal nőtt a lakossági állampapírok állománya. Ebből a Kamatozó Kincstárjegyek állománynövekedése 40,7 milliárdot, az inflációkövető Prémium államkötvényeké 5,7 milliárdot, az egy és kétéves Kincstári Takarékjegyeké 5,5 milliárdot, míg a Féléves Kincstárjegyé 1,4 milliárd forintnyit tett ki.


Az első nyolchavi adatok szerint a kifejezetten lakosságnak szánt állampapírok teljes állománya 771,1 milliárd forintra emelkedett, ami új történelmi csúcsnak számít. Idén az első nyolc hónap alatt 298,4 milliárd forinttal nőtt a lakossági állampapír-állomány, amelyből a Kamatozó Kincstárjegyek állomány növekedése 214,2 milliárd forintot, míg az egy és kétéves Kincstári Takarékjegyek együttes állomány bővülése 36,6 milliárd forintot tett ki. Az inflációkövető Prémium Magyar Államkötvények állománya idén 39,9 milliárddal, az új Féléves Kincstárjegyeké összesen 7,7 milliárd forinttal nőtt.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. október 27. szerda
Szabina
43. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?