22 °C Budapest

Új régiós ETF-fel rukkol elő az OTP

Pénzcentrum
2007. április 24. 08:43

Új, az egész közép-európai régiót lefedő ETF-fel állhat elő az OTP Alapkezelő akár már idén - nyilatkozta Szalai Sándor. Az OTP Alapkezelő vezérigazgatója az új ETF mellett a garantált alapok sorozatszerű kibocsátását említette, mint fontos tényezőt a hazai piac jövőjét illetően, és kiemelte: a magánnyugdíjpénztárak választható portfóliós rendszerének komoly hatása lehet a hazai részvénypiacra és az ezen tevékenykedő részvényalapokra, köztük a BUX ETF-re is.

"Még ebben az évben tervezzük a második ETF-alap elindítását" - jelentette ki Szalai Sándor, az OTP Alapkezelő vezérigazgatója egy a Napi Gazdaságnak adott interjúban. Az új ETF a meglévő BUX ETF-nél is szélesebb piacot, várhatóan az egész régiót fedi majd le, miután az alapkezelő úgy látja, nagy lenne a kereslet egy ilyen tágabb piacot leképező termékre.

A további termékfejlesztéseket illetően a szakember kiemelte, hogy már júniusban elindulhat a társaság új globális feltörekvő piaci alapja, ami egy külföldi alapkezelővel való stratégiai együttműködés gyümölcse lesz majd. A garantált alapok fontosságára rámutatva Szalai Sándor jelezte, az OTP Alapkezelő is a piacon egyre elterjedtebb "sorozatgyártásra áll rá", de a szakember úgy véli, a tőkevédett termékek népszerűségének további felfutása mellett sem lehet már gyökeresen újat kitalálni, és a zártvégű garantált alapok dominanciája valószínűsíthető a jövőben is.

A hazai befektetési alapok piacát Szalai Sándor szerint meghatározhatja majd a magánnyugdíjpénztárak választható portfóliós rendszerének bevezetése, miáltal a szakember becslései szerint a pénztárak átlagos részvényaránya elérheti az 50 %-ot is. A pótlólagos részvénypiaci kereslet kedvezhet a decemberben elindított BUX ETF-nek, ami a teljes hazai piac lefedésének egyik leginkább költséghatékony módja. Szalai úgy véli emellett, hogy a nyugdíjpénztári szabályozás a vagyonkezelői költségek csökkentését vonja maga után majd.

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2022. május 18. 12:01
Uniós rendelet kötelezi a techóriásokat, köztük a Google-t arra, hogy fizessen a portáloknak a tarta...
Holdblog  |  2022. május 18. 06:11
Az Alaskan Airlines igen nagy port kavart a légitársaságok világában, amikor februárban első nagy ha...
Kasza Elliott-tal  |  2022. május 17. 19:41
Ma lezajlott a Magyar Telekom részvény-visszavásárlási aukciója, elköltötték a teljes erre szánt öss...
Bankmonitor  |  2022. május 17. 14:17
Egyre szűkül azon bankok listája, amelyek átvehetik a Sberbank hiteleit. Valószínűleg az érintetteke...
Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

Napokon belül indul a magyar Kickstarter: így működik a jutalomalapú közösségi finanszírozás

Az emberek egyre tudatosabban vásárolnak, sokkal jobban szeretnek olyan termékeket, szolgáltatásokat megvásárolni, amiknek tudják a mögöttes tartalmát.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 18. szerda
Erik, Alexandra
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2022
A jövő vállalata - Zöld az út a fenntarthatóság felé!
Portfolio Digital Transformation 2022
Szektorokon átívelő tudás a belső folyamatoktól a termékig!
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?