2020. szeptember 28. hétfő Vencel
HR Centrum

Teljes home office, ingyen teszt, létszámkorlát: így készülnek a cégek a második hullámra

  • Napi.hu
  • 2020. augusztus 14. péntek 10:01

Jön a második hullám, az iskola is indul, bár lehet, hogy néha be kell zárni egyiket-másikat. A bankok és biztosítók sem tudják még, otthonról vagy az irodában dolgoznak majd a következő hetekben a munkatársaik, de készülnek a rendkívüli helyzetre. Van, ahol ingyenes covid-tesztet kapnak a dolgozók, máshol kötelező a 14 napos home office a külföldön nyaralóknak, van olyan biztosító is, amelyik pszichológiai tanácsadást ad annak, aki nehezen viseli a karantént.

Egyre többet hallani arról, hogy hamarosan elérkezik a koronavírus-járvány második hulláma is Magyarországra. Az iskolaév eközben elindul, ráadásul az előzetes tervek szerint normál üzemmenetben. Tavasszal már számos bank és biztosító tesztelte a tömeges otthoni munkavégzést, most azt is elmondták, mit terveznek a második hullámban, illetve a tanévkezdés utáni időszakban.

Az OTP Banknál a járvány csúcsidőszakában 4996 munkavállaló dolgozott home office formában, ami nagyjából 50 százalékos arányt jelent - írja a Napi.hu. A fiókhálózat már hetek óta teljes egészében visszatért a normális működésébe. Korábban a járványidőszak alatt a nagyobb ügyfélfogadási pontokon a dolgozók kéthetente váltották a személyes jelenlétet és a távollétet. Egyes területeken ez a kéthetes váltás még mindig megvan.

Jelenleg is vizsgálja a bank vezetése, hogy mi lehetne majd az irodai és az otthoni munkavégzés ideális aránya hosszú távon: ha egy munkakör lehetővé teszi, a dolgozóknak a jövőben ugyanúgy lesz lehetősége otthonról dolgozni. A munkavállalói elkötelezettség növelésében továbbá az egészségvédelmi szempontok, a kollégák fizikai és mentális védelme is kiemelten fontos területek lesznek.

A Budapest Bank budapesti és békéscsabai központjaiban 2020. augusztus 1-jétől ismét 100 százalékos létszámmal dolgoznak, de vezetői hozzájárulással számos területen lehetővé teszik munkatársak számára, hogy továbbra is élhessenek az otthoni munkavégzés lehetőségével. A két központban az ülésrend kialakításánál 2 méteres távolságot kell biztosítani, így minden második asztalnál lehet dolgozni. A második hullámra készülve egyelőre annyit mondott a bank, hogy "folyamatosan figyeljük a járványhelyzettel kapcsolatos információkat, annak alakulását, az esetleges további lépéseket pedig ezek alapján határozzuk majd meg".

Az Erste Bank jelenleg is minden munkatársa számára biztosítja a home office lehetőségét, és ezzel a többség él is, a székház kihasználtsága jelenleg töredéke a korábbinak. Aki visszatért az épületbe, és kérte, annak adtak védőfelszerelést. A székházba új protokollok vannak a közös terekben, és visszahozták a korábban felszámolt fix munkaállomások rendszerét is. A lazítások után ugyan többen bejártak, mint korábban, de az iskolakezdés után azt várják, hogy a kollégák ismét jóval gyakrabban fognak élni az otthoni munkavégzés lehetőségével, kivéve persze a fiókhálózat vagy a treasury dolgozóit.

A CIB Banknál március közepétől június közepéig a központi épületeikben, illetve a telefonos ügyfélszolgálaton dolgozó kollégák 90 százaléka otthonról dolgozott. Szeptemberig a központok munkavállalói számára továbbra is lehetőség van az otthoni munkavégzésre, önkéntes alapon lehet az irodákba bejárni úgy, hogy egyszerre az adott területen dolgozók maximum 40 százaléka lehet bent, de csak a dolgozók nagyjából 20-25 százaléka szokott egyszerre bent lenni.

A megbeszéléseket és oktatásokat továbbra is többnyire online formában tartják meg, a külföldi utazásokat viszont engedik, de a kormányzatinál szigorúbb karanténszabályok mellett. Aki fertőzött országban jár, és nem hoz két PCR-tesztet, annak 14 napig otthonról kell dolgoznia. A CIB-nél az a terv, hogy szeptembertől nagyobb arányban térnek vissza az irodákba, de a heti többszöri otthoni munkavégzés lehetőségét a jövőben is fenntartanák.

Az MKB munkavállalóinak közel 70 százaléka dolgozott az első hullám idején egyidejűleg home office-ban, és vannak olyan szakterületek ahol minden munkatárs továbbra is home office-ban látja el a feladatát. A visszatérést az irodákba a mindenkor az éppen aktuális közegészségügyi helyzet és az erre vonatkozó ajánlások alapján határozta meg a bank.

Az Allianznál az első hullám idején csaknem 100 százalékos volt a home office, azóta ez 80 százalékosra csökkent. Egyelőre szeptemberben még teljesen önkéntes alapon történik az irodai munkavégzéshez való visszatérés. Ezt követően - ha a járványügyi helyzet kedvező lesz - október 1-jétől tervezik egy újfajta munkarend kísérleti bevezetését, amelynél 50-50 százaékos lesz az irodai illetve a távoli munkavégzés aránya.

Ha jön a második hullám, akkor persze ez elmarad, és visszatérnek a biztosítónál a nagyarányú otthoni/távoli munkavégzéshez. Az átállást most már akár egy nap alatt meg tudják valósítani, márciusban ugyanerre még nagyjából egy hét kellett.

Az NN Biztosítónál március közepétől a munkatársak mintegy 80, március végétől 100 százalékának biztosították az otthoni munkavégzést. Jelenleg is a munkatársak 80 százaléka távmunkában van. Az iskolakezdés után az irodába bejárók létszámát a járványhelyzethez képest tervezik alakítani. Az eredeti terv szerint ősztől fokozatosan bővítenék a bejárók körét, de a munkatársak igényeit is meghallgatják, és az aktuális helyzetet is mérlegelik kivitelezés előtt.

A Takarékbanknál nem sokan mehettek el távmunkára, Vida József elnök-vezérigazgató ugyanis nem híve az otthoni munkavégzésnek. A hitelintézet ki is lóg a sorból, az első hullám idején is csak a munkavállalóinak 15 százaléka dolgozott home office-ban. Most azokban a munkakörökben, ahol lehetőség nyílik a távmunkára, a munkatársaknak heti egy nap home office-ra van lehetőségük.

A Generali a munkatársak szinte teljes home office történő átállításáról a hazai iskolabezárások bejelentésekor döntött, 96 százalék kezdte meg egyetlen hétvége után a távmunkát. Most is otthonról dolgozik, aki teheti, 50 százaléknál többen nem mehetnek be az irodákba, sokan nem is akarnak. Az 50 százalékos szabály a jövőben is megmarad, sőt ha romlik a vírushelyzet, szigorítások is jöhetnek. A munkatársak többsége a pénzügyi cég felmérése szerint nagyon elégedett az otthoni munkavégzéssel, heti 2-3 napot a járvány után is szívesen dolgoznának otthonról.

Az Uniqánál a visszatérés lépcsőzetes volt, eleinte nem lehetett külső látogatót fogadni, és a liftekben se léphetett be két embernél több. Mára kicsit lazultak az első lépcső szigorú feltételei, de továbbra is betartatnak különféle biztonsági előírásokat, higiénés szabályokat, emellett ingyenes vírusteszttel is támogatják a dolgozókat. Az iskolakezdés utáni fejleményeket a járványhelyzet, illetve a kormányzati lépések tudatában döntik el.

Címlapkép: Getty Images

KIHÚZNA A BAJBÓL 2 MILLIÓ FORINT?

Kíváncsi vagy, mennyiért vehetsz fel 2 millió forint személyi kölcsönt? Segítünk! Kalkulátorunk szerint 60 hónapos futamidőre jelenleg az UniCredit Bank nyújtja a legjobb ajánlatot, náluk 42 099 forintos törlesztővel számolhatsz; míg az MKB Banknál 43 358 forintos törlesztőt ígér a 10,95%-os THM. Érdemes még megemlíteni a Cetelem, a K&H Bank, illetve a Raiffeisen Bank ajánlatát is, náluk a teljes futamidőre tekintve 11,28% és12,84% közötti THM-mel kalkulálhatsz. Ha kíváncsi vagy arra is, mennyit kell visszafizetni összesen a hazai bankoknak, ha 2 millió forintot veszel fel 60 hónapos futamidőre, akkor a kondíciókért és egyéb kedvezményekért kersd fel a Pénzcecntrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk

Már repkednek a 100 ezres bírságok: könnyen megüthetik a bokájukat a háztulajok
Magyaroszágon évente több ezer köbméternyi illeglis hulladékot rak le a lakosság, melynek elszállítása komoly gondot okoz a hatóságoknak. Kevesen tudják, de akár 100 ezer forintos bírsággal is sújthatja őket a hatóság.


Feliratkozom a hírlevélre!

 

HRBLOGGER
hrdoktor
2020. 09. 28. 04:45
Ezek a gyógyszerek gyengíthetik a fogamzásgátlót

Bár a fogamzásgátló tabletta szedése az egyik legbiztosabb módja a nem kívánt terhesség megelőzésének...

vezetoi-coaching
2020. 09. 26. 09:16
A motiváció vs demotiváció dialektikája... (avagy a húzd meg - ereszd meg művészete...:-)))

Meg is lepett, meg nem is a demotiválásról írt rövid szösszenet iránt támadt érdeklődés...

legacykft
2020. 09. 25. 09:00
Hányszor csináljátok még, ami nem működik?

Nem sikerült? Meg kell próbálni újra! Logikusnak tűnik, mégsem mindegy, hogy hogyan csináljátok:...

perfekt
2020. 09. 23. 07:46
Fontos változás a tárgyi illetékmentesség szabályaiban

Ajándékozással, illetve örökléssel történt vagyonszerzés esetén az illetékekről szóló 1990....

coachco
2020. 09. 22. 20:36
Szakmai vita? Arra nincs idő. Csapjunk össze, küzdjünk meg egymással!

  Még mindig bízom a világbékében, bár mostanában egyre nehezebb. Azt látom, hogy a srácok...

hrbonbon
2020. 09. 17. 12:01
A vezetők felelőssége - a tervezés fontossága

Mégis megérkezett, amit szerettünk volna elkerülni! Még bőven benne voltunk az első hullámban...

ajovomunkahelye
2020. 09. 15. 08:35
A járvány meghozta a változást: a digitalizáció áll a középpontban

A járványhelyzet nemcsak a mindennapi életünket, de a munka világát is véglegesen megváltoztatta....

NÉPSZERŰ
FRISS

Aldi

09.24-09.30
Országos

Lidl

09.24-09.30
Országos

Auchan

09.24-09.30
Országos

Interspar

09.24-09.30
Országos

Spar

09.24-09.30
Országos

Tesco

09.24-09.30
Országos


Öngondoskodás 2020

Befektetés, vagyon, megtakarítás

Portfolio Private Health Forum 2020

A koronavírus és a magánegészségügy

Budapest Economic Forum 2020

A magyar gazdasági csúcstalálkozó