2018. július 23. hétfő Lenke

Ennyiért güriznek szakácsok a budapesti luxushotelben: te bevállalnád?


1500 forintos órabérrel keresnek éjszakai szakácsot az InterContinental Budapest hotelbe. Többek között szakács végzettséget, ápolt, igényes megjelenést várnak el. Az éjszakai munkának ugyanakkor jelentős kockázatai vannak, mutatjuk azt is.

Este 11 óra és reggel hét közötti munkavégzésre keres szakácsokat az ötcsillagos InterContinental Budapest luxushotel a Szárnyas Fejvadász Facebook-oldal bejegyzése szerint. A pozícióért személyzeti étkezést, valamint 1500 forintos nettó órabért ajánlanak, melyet kéthetente fizetnek ki. Az elvárások között szerepel a szakács végzettség, az ápolt, igényes megjelenés, valamint a vendég- és színvonalközpontú beállítottság is.

A legfrissebb kutatások ugyanakkor azt mutatják, hogy veszélyes, rákkeltő is lehet az éjszakai munkával járó fordított életmód, tehát, amikor valaki éjjel van fenn és nappal alszik. Az Occupational and Environment Medicine (Foglalkozásügyi és Környezeti Orvoslás) című orvosi folyóiratban tavaly júniusban megjelent kutatás szerint az éjszakai műszakok megakadályozhatják a sejtszemét kiürülését a szervezetből, továbbá a megsérült DNS-ek megjavítását is gátolhatják - írja tavaly júniusi cikkében a Newsweek magazin.

Az éjszakai munka eredményeként felgyülemlik a szervezetben a sejtszemét, valamint megjelennek sejtsérülések, elváltozások is. Ezek megemelik a rákos megbetegedések kialakulásának kockázatát és egyéb módokon is rombolják az egészségünket.

Ha ötször egy héten dolgozol nyolc órát nettó 1500 forintért, akkor hozzávetőlegesen havi 280 ezer forint lesz a fizetésed. Most szavazhatsz, hogy vállalnád-e ennyiért az éjszakai munka kényelmetlenéségét és egészsgromboló hatását:

MIT SZÓLNÁL 490 EZER FORINTHOZ?

A Pénzcentrum kalkulátorával könnyedén megtalálhatod a legolcsóbb gyorskölcsönt. Íme, egy példa: kalkulátorunkban 490 ezer forintos hitelösszeget, és 36 hónapos futamidőt adtunk meg. A törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót a CIB Bank nyújtja havi 16 075 forintos törlesztővel; de nem sokkal marad el ettől a K&H Bank ajánlata sem, amely esetében 16 273 forintos havi törlesztővel kalkulálhatunk. Emellett érdemes még megemlíteni a Cetelem, a Raiffeisen Bank, az ERSTE Bank, valamint a Budapest Bank gyorskölcsönét is. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát.

Hozzászólások száma: 1 - Hozzászólok a fórumhoz
Ezt olvastad már?
11
22
33
 Kedvelem az oldalt

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

HRBLOGGER
perfekt
2018. 07. 23. 09:01
Nagy változások kis adókban!

Korábbi cikkeinkben (Garantáltan friss és ropogós saláta törvény, Módosítások várhatóak...

hrdoktor
2018. 07. 23. 06:34
Így hat az alváshiány a munkahelyi teljesítményre

Az egész napot tönkreteheti a túl kevés alvás: a krónikus fáradtság és kialvatlanság befolyásolja...

laskainelli
2018. 07. 22. 20:05
Szeretem a feleségem, ezért csalom meg válás helyett

Amikor eljön hozzám egy pár, hogy segítsek meglátni a kapcsolatuk vakfoltjait, illetve mindazt...

schrammelivett
2018. 07. 21. 09:36
A Rolling Stones koncert pszichológus szemmel

Mit jelent az életkor? Mi az, ami összeköt? Szükség van-e filterekre? Néhány napja volt szerencsém...

ajovomunkahelye
2018. 07. 20. 10:08
Akik az adatok mögé látnak

Az adatelemzők nem szürke kockák. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint az Aon Magyarország adatelemző...

legacykft
2018. 07. 20. 09:00
Változásnál elég önmagában a vezetői kommunikáció?

A szervezeti változások kapcsán gyakran találkozunk azzal az elgondolással, hogy a vezetőknek ilyenkor...

icoachu
2018. 07. 19. 16:30
Te milyennek képzeled el a karrieredet hosszú távon?

Újfajta karrier modellre lenne szükségünk Laura Carstensen stanfordi pszichológus szerint. A várható...

NÉPSZERŰ
FRISS