2020. szeptember 20. vasárnap Friderika
HR Centrum

Ebben a szakmában a magyar nők labdába sem rúghatnak: most lenne rájuk igazán szükség


Több mint 1,3 millióan folytattak az Európai Unióban Információs és Kommunikációs Technológiák, vagyis IKT területen tanulmányokat az Eurostat adatai szerint. Összességében azonban ezen a területen a lányok, nők még mindig alulreprezentáltak, figyelembe véve a középfokú és felsőfokú tanulmányokat egyaránt arányuk még mindig csak 17 százalék az EU-ban 2018-as adatok szerint. Magyarországon pedig még ennél is kevesebb, a diákok 14 százaléka nő.

Stefan Detschew, információs és kommunikációs technológiák szakértőjének definíciója szerint az IKT magában foglalja a teljes körű technológiai tervezést az információhoz való hozzáféréstől a feldolgozáson át az átadásáig: az információ gyűjtésének, tárolásának, továbbításának és prezentálásának hardver-, szoftver- és média feltételeit, legyen az információ formája hang, adat, szöveg, vagy kép. Magába foglalja a telefon, mobiltelefon, hardver, szoftver területét egészen az internetig.

De miért is fontos ez éppen most? 

Az információ és kommunikációs technológiáknak jelentős szerepük van nemcsak a munkában, hanem többek között a pedagógiában, oktatásban is. Abban, hogy a pedagógusok, illetve a diákok is fejlesszék és használják digitális kompetenciáikat, használják a technológia nyújtotta segítséget tanításban és tanulásban, és a mostani diákok számára később a munkaerőpiacon is. Erre a tudásra, készségekre, kompetenciákra hirtelen nagy szükség lett mindenhol a világon, hiszen a digitális tanrend és a home office alapvető IKT-készségekre támaszkodna. Arról nem is szólva, hogy IKT-szakemberekből folyamatosan hiány van.

Az IKT pedig még mindig egy olyan terület, amelyen a nők jelentős hátrányban vannak. Az EU-n belül egyetlen tagország sincs, ahol az IKT területen tanulmányokat folytató nők aránya magasabb, vagy legalább ugyanannyi lenne, mint a férfiaké - derült ki az Eurostat adataiból. A legjobb helyzetben lévő Belgiumban is mindössze 37 százalék a nők aránya ezen a területen. Meglepő, de Románia az ezüstérmes a maga 32 százalékával, amelyet Bulgária követ 32 százalékkal. 

Az EU tagországok átlaga is elég alacsony: mindössze 17 százalék. Ez nem csak azt jelenti, hogy hátrányban vannak a nők a digitális kompetenciákban, hanem ebből kifolyólag azt is, hogy jelenleg a munkahelyeket érintő kihívások is nagyobbak a nők, mint a férfiak számára. Magyarországon mindössze 14 százalék a nők aránya ezen a területen, ugyanúgy ahogy például Olaszországban vagy Lengyelországban. A cseheknél, szlovákoknál csak 12 százalék, de például a sereghajtó hollandoknál mindössze 8 százalék ez az arány.

Pedig nagy szükség lenne IKT-szakemberekre

Rengeteg, az EU-ban működő vállalkozásnak okoz nehézséget az információs és kommunikációs technológiákkal kapcsolatos (IKT) szakértő munkaerő felvétele. 2018-ban például az uniós vállalkozások 9 százaléka toborzott vagy próbált toborozni IKT-szakembereket, ám több mint a szervezetek fele, 58 százalékuk jelezte, hogy problémáik vannak a megfelelő szakértelmet igénylő állások betöltésével - derült ki az Eurostat adataiból.

A statisztikákból látszik, hogy Magyarországon a szerveztek 57 százaléka jelentette, hogy problémát okozott nekik az IKT pozíciók betöltése 2018-ban. Ez a számadat éppen egy százalékkal kevesebb, mint az EU-átlag.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt idén - 60 hónapos futamidőre - 38414 forintos kedvezményes törlesztővel kalkulálhatsz, míg 2021-től 40219 forintra ugrik a törlesztő. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

HRBLOGGER
legacykft
2020. 09. 18. 09:00
Következetesség a fejlesztésben

Alapelveihez, elgondolásaihoz hű, azoknak megfelelően viselkedő, azokkal összhangban kommunikáló...

hrbonbon
2020. 09. 17. 12:01
A vezetők felelőssége - a tervezés fontossága

Mégis megérkezett, amit szerettünk volna elkerülni! Még bőven benne voltunk az első hullámban...

perfekt
2020. 09. 16. 11:28
A számlaszintű adatszolgáltatás változásai 1.

A számlaszintű adatszolgáltatás szigorítása két lépcsőben valósul(t) meg, első lépésként...

ajovomunkahelye
2020. 09. 15. 08:35
A járvány meghozta a változást: a digitalizáció áll a középpontban

A járványhelyzet nemcsak a mindennapi életünket, de a munka világát is véglegesen megváltoztatta....

hrdoktor
2020. 09. 14. 06:30
A balkezesek tényleg kreatívabbak?

Még mindig keveset tudunk a balkezességről, pedig az emberek minimum 8-10 százalékának ez az ügyesebb...

coachco
2020. 09. 05. 12:47
A kertműveléstől a szabad gondolkodásig

Tegnap vehemens kertészkedésbe kezdtem, kiástam a három bokor krumplimat, gazoltam, leszedtem a paradicsomot...

vezetoi-coaching
2020. 08. 23. 17:00
Az új „normálok” és az antifragilitás...

Nézzünk 3 egymástól elég távoleső, nagyon különböző területeket érintő mintát, patternt...

NÉPSZERŰ
FRISS

Aldi

09.18-09.23
Országos

Auchan

09.18-09.23
Országos

Lidl

09.18-09.23
Országos

Spar

09.18-09.23
Országos

Interspar

09.18-09.23
Országos

Tesco

09.17-09.23
Országos

Tesco

Tanévkezdés
08.18-09.20
Országos

  Ajánlatunk

Portfolio HR Revolution 2020 Konferencia

Vörös riadó! A munkaerőpiac aktuális kérdései, kihívásai, és természetesen a lehetséges megoldások.

Sustainable World 2020 Konferencia

A jövő vállalata konferenciát, melyen a fenntarthatóságról, zöld finanszírozásról és befektetésekről, az energiatársaságok aktuális helyzetéről, és a zöld vállalatok kihívásairól, lehetőségeiről lesz szó.