22 °C Budapest
Mature senior adult businessman leader boss CEO executive with group of business people sitting together in conference meeting room in contemporary modern office bright sunny daylight talking discussing planning organizing strategy well dressed suit and tie teamwork cooperation diversity multi-ethnic problems solutions unity cityscape downtown urban

Mi lesz így a legjobban fizető magyar munkahelyekkel? Elkerülik Magyarországot az új befektetők

2024. április 12. 09:44

Az üzleti szolgáltató központok (SSC) szektorában a foglalkoztatotti létszám jelentős növekedést mutatott 2021 és 2023 között. Az SSC-k növekvő hatékonysággal és átalakuló tevékenységekkel járnak, áttérve a magasabb hozzáadott értékű munkafolyamatokra, azonban a szektorban dolgozók körében elterjedt SSC-k helyett inkább Business Service Center (BSC) néven emlegetik az egységeket- derül ki a 24.hu cikkéből. 

Az üzleti szolgáltató központok (SSC) szektorában 2021 és 2023 között látványos növekedést tapasztalható a foglalkoztatottság terén, amely a létszám 43%-os emelkedését jelenti. Az SSC-k fokozott hatékonysággal és átalakuló tevékenységekkel váltak egyre vonzóbbá, áttérve a magasabb hozzáadott értékű munkafolyamatokra, ami jelentős előrelépést jelent a szektorban.

A befektetők számának csökkenése azonban figyelemre méltó, mely részben a gazdaságpolitika kiszámíthatatlanságával magyarázható. A potenciális befektetők egyre inkább tartózkodóak Magyarországgal szemben, mivel nem látnak garanciát a befektetésük hosszú távú sikerére a változékony gazdasági környezet miatt.

Arról, hogy pontosan hány érdeklődő volt az elmúlt években, amely magyarországi SSC létrehozását fontolgatta volna, csak a HIPA-nak vannak adatai – ezt megpróbáltuk kikérni a szervezettől. Az ABSL-nél úgy látják: mostanában a HIPA közvetítésével őket megkereső befektetők inkább hezitálnak hazánk kapcsán. Az elnök szerint a potenciális befektetőktől egyértelmű jelzéseket kaptak arra vonatkozóan, hogy mi ennek az oka.

A válaszadók szerint a magyar gazdaságpolitika nem működik eléggé kiszámítható módon,

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

emiatt nem látnak garanciát arra, hogy az új befektetésük sikeres lesz, akár 4-5 év múlva is. Bár a kormányzat támogatásai enyhíthetnek a helyzeten, a befektetők továbbra is inkább kiszámítható gazdaságpolitikát várnak. Így bár Magyarország továbbra is vonzó marad az SSC-k számára, a növekedés üteme várhatóan lassulni fog a korábbi évekhez képest.
  
 
 

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
coachco  |  2024.05.23 14:35
Nyakunkon ez a különleges, egyre izgalmasabbnak tűnő június 9, amikor a helyhatósági választást össz...
perfekt  |  2024.05.21 13:59
Abban az esetben, ha felnőttképzés keretében tanulunk, felnőttképzési jogviszony jön létre. Az erre...
hrdoktor  |  2024.05.21 10:15
Azokat az irodai dolgozókat, akik a nap jelentős részében lefelé fordított fejjel néznek a munkaeszk...
laskainelli  |  2024.05.21 09:18
Mindannyiunkkal előfordulhat, hogy egyszerűen elfogy az energiánk. Fáradtak, céltalanok és motiválat...
vezetoi-coaching  |  2024.02.12 22:30
Gondoltam, ezt elmesélem már. Gyakorlatilag kétszer megnéztem…:-))) Életemben először... Ki tudja, a...
Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Egyedülálló zenés activityt fejlesztett a magyar gyógypedagógus  (x)

Egy hazai gyógypedagógus-zeneterapeuta összerakott egy többszörösen díjazott zenei társasjátékot.

Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

NAPTÁR
Tovább
2024. május 24. péntek
Eszter, Eliza
21. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Felújítási támogatás - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető lakásfelújítási támogatásról.
Most nem