20 °C Budapest
Concept Burnout Syndrome. Business Woman feels uncomfortable working. Which is caused by stress, accumulated from unsuccessful work And less resting body. Consult a specialist psychiatrist

Ezt a hibát rengetegen elkövetik a próbaidő alatt: csak akkor kapcsolnak, mikor már késő

2024. április 11. 15:13

Az első munkahéten elkövetett hibák, mint a késés, tudálékosség vagy a pletykálkodás rossz benyomást tehetnek az új kollégákra és vezetőkre, ezért fontos a pontosság, a nyitottság és a megfelelő kommunikáció - írja a Huffpost.

Az új munkahelyen az első hét kritikus időszak, amikor a benyomások meghatározóak lehetnek. A HuffPost által megkérdezett karrierszakértők szerint bizonyos tevékenységeket és hibákat el kell kerülni ebben az időszakban, hogy pozitív képet alakíthassunk ki magunkról.

Először is, fontos, hogy ne késsünk el. A cikk szerint ez rossz benyomást kelthet az időgazdálkodási képességeinkről. Különösen az első hetekben érdemes odafigyelni, hogy időben, vagy akár előbb érkezzünk, mint a munkakezdés.

Fontos az is, hogy ne mutassuk mindentudónak magunkat. A szakértők hangsúlyozták, hogy bár fontos a szakértelmünk bemutatása, a túlzott önbizalom ellenszenvet válthat ki egy új helyen. Inkább legyünk nyitottak és kíváncsiak. Nem kell titkolnunk, ha tudunk valamit, értünk egy témához, de ne legyünk tolakodók, tudálékosak sem.

Azt is javasolják, használjuk ki az "új kártyát" kapcsolatépítésre, de ne vigyük túlzásba. Ne spammeljünk tele új kollégáinkat, vagy bombázzuk olyan kérdésekkel a vezetőinket, ami nem a munkavégzéshez kapcsolódik közvetlenül. Ráérünk még megismerkedni, haladhatunk kisebb léptékben.

A túlzott érdeklődés mellett érdemes kerülni azt is, hogy túl sok, túl személyes információt osszunk meg magunkról. Azok a kollégák, akik nem vevők az ilyesmire, elkerülhetnek bennünket, ha zavarja őket a túlzott kitárulkozás.

Ehhez kapcsolódik, hogy kerüljük a pletykálást is. A negatív véleményt inkább tartsuk magunkban, inkább pozitív észrevételeinket tegyük szóvá. Ha olyan helyzetbe kerülünk, hogy másokat kibeszélnek a fülünk hallatára a hátuk mögött, ne csatlakozzunk be a beszélgetésbe. Aki így tesz, az valószínű azokat is kibeszéli a háta mögött másokkal, akikkel együtt pletykált legutóbb, ha épp ő nem lesz ott. Ne tegyünk ilyen benyomást.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Ugyanakkor érdemes a kezdeti időkben proaktívnak lenni, és a vezetőnkkel folyamatos kontaktot tartani, visszajelezni számukra, hogyan haladunk, vagy kérhetünk visszajelzést a munkánkról.

Mindenképpen tartsuk be az öltözködési szabályokat is. Már az interjún érdemes előre megfigyelni, mi lehet a dress code, vagy tájékozódni a vállalati öltözködési normákról előzetesen. Az biztos nem jó taktika, ha egyik vagy másik véglet szerint öltözünk: ne menjünk kisestélyiben, vagy melegítőben se dolgozni. Vannak azonban olyan munkahelyek is, ahol lazák az elvárások, ha egy ilyen helyre öltönyben állítunk be, akkor biztosan sokáig hallgathatjuk majd, pedig máshol egyáltalán nem ütne el, vagy éppen ez lenne az elvárás.

A sikeres integrálódás érdekében érdemes figyelembe venni ezeket az iránymutatásokat és aktívan részt venni saját beilleszkedésünk alakításában. Az első hét során felmerülő kérdéseinkkel és megfigyeléseinkkel hozzásegíthetnek minket ahhoz, hogy kiderüljön: az új munkahely valóban megfelel-e számunkra.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
coachco  |  2024.05.23 14:35
Nyakunkon ez a különleges, egyre izgalmasabbnak tűnő június 9, amikor a helyhatósági választást össz...
perfekt  |  2024.05.21 13:59
Abban az esetben, ha felnőttképzés keretében tanulunk, felnőttképzési jogviszony jön létre. Az erre...
hrdoktor  |  2024.05.21 10:15
Azokat az irodai dolgozókat, akik a nap jelentős részében lefelé fordított fejjel néznek a munkaeszk...
laskainelli  |  2024.05.21 09:18
Mindannyiunkkal előfordulhat, hogy egyszerűen elfogy az energiánk. Fáradtak, céltalanok és motiválat...
vezetoi-coaching  |  2024.02.12 22:30
Gondoltam, ezt elmesélem már. Gyakorlatilag kétszer megnéztem…:-))) Életemben először... Ki tudja, a...
Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Egyedülálló zenés activityt fejlesztett a magyar gyógypedagógus  (x)

Egy hazai gyógypedagógus-zeneterapeuta összerakott egy többszörösen díjazott zenei társasjátékot.

Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

NAPTÁR
Tovább
2024. május 24. péntek
Eszter, Eliza
21. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Felújítási támogatás - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető lakásfelújítási támogatásról.
Most nem