27 °C Budapest
Munich, Bavaria Germany - December 11 2022: Amazon Deutschland Services GmbH e-commerce german headquarters office building with glass green trademark logo. Ultra HD

Rengetegen kerülhetnek utcára: brutális leépítést tervez az egyik legnagyobb techcég

2024. április 5. 13:14

A januári nagyszabású elbocsátási hullám után most a felhőalapú számítástechnikai üzletágának több száz alkalmazottját tenné utcára az Amazon. Annak ellenére, hogy a szktor a cég bevételeinek egy jelentős részét adja.

Az Amazon bejelentette, hogy jelentős létszámleépítést hajt végre a felhőalapú számítástechnikai üzletágában - írja a BBC. A vállalat döntése azért érdekes, mert az Amazon Web Services (AWS) az utóbbi időben jelentős növekedést mutatott és jelenleg a cég teljes bevételének a 14 százalékát adja. A vállalat emellett bejelentette azt is, hogy eltávolítja Just Walk Out nevű önellenőrző rendszerét az amerikai üzletekből.

A tervezett leépítés összességében több száz munkavállalót érint majd az értékesítési, marketing és globális szolgáltatások területén, valamint a fizikai boltok technológiai csapatában. Az AWS szóvivője ennek kapcsán hangsúlyozta, hogy a cég döntései nehezek, de szükségesek, mivel a cég továbbra is innovátorként kíván megjelenni, illetve optimalizálni szeretné az erőforrásait.

Az elmúlt év végén az Amazon több mint 1,5 millió teljes- és részmunkaidős alkalmazottat foglalkoztatott. A vállalat mesterséges intelligenciára (AI) összpontosítva fektetett be többek között az Anthropic nevű biztonsági és kutatási startupba, amivel párhuzamosan komoly versenyt folytatott más technológiai óriásokkal az AI-kapacitások fejlesztése terén.

A BBC cikkében felidézte, az Amazon januárban már hírt adott arról, hogy nagyszabású elbocsátásokat terveznek, akkor az Twitch-nél, Prime Video-nál és MGM stúdióknál hajtottak végre kirúgásokat. Ráadásul nem is keveset, a Twitch esetében több mint 500 alkalmazott - a dolgozók egyharmada - került utcára.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
perfekt  |  2024.05.15 14:09
Amikor az üzleti élet komplex világában a könyvelési ismeretek elsajátítása a cél, akkor a választot...
laskainelli  |  2024.05.13 10:28
Előfordul, hogy valaki nem látja tisztán, hogy benne maradjon-e a kapcsolatában, vagy inkább kilépje...
hrdoktor  |  2024.05.13 06:37
Valljuk be, szinte mindannyiunkkal előfordul, hogy irodai munkavégzés közben vagy céges értekezletek...
coachco  |  2024.05.07 19:25
Szeretem a falvakat! Persze nem mindegyik idilli, vannak szomorú falvak is. [...] Bővebben!
vezetoi-coaching  |  2024.02.12 22:30
Gondoltam, ezt elmesélem már. Gyakorlatilag kétszer megnéztem…:-))) Életemben először... Ki tudja, a...
Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. május 20. hétfő
Bernát, Felícia
21. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Árfolyamok!
A legfontosabb magyar és nemzetközi részvény és devizaárfolyamok ÉLŐBEN!
Most nem