15 °C Budapest
Businessman Signing Contract In The Office

Betelt a pohár a közalkalmazottaknál: óriási leállások jöhetnek országszerte

2023. február 9. 12:29

Betelt a pohár a közalkalmazottaknál: elmondásuk szerint olyan, mintha nem állna senki érdekében, hogy a területi dolgozók tisztességes bért kapjanak – számolt be az RTL.

Boros Péterné, a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezetének (MKKSZ) elnöke szerint végleg betelt a pohár: a köztisztviselők nemcsak nincsenek megbecsülve, de a fizetésük sem nőtt semennyit, miközben a reálkeresetük csökkent.

Elmondása szerint jelenleg azon dolgoznak, hogy felmérjék az ágazatba ki, mit vállalna be azért, hogy nyomást gyakoroljanak a kormányra.

Tudja mindenki, hogy kizárólag akkor leszünk eredményesek a tárgyalóasztalnál, ha a nyomásgyakorlásnak a különböző formáit kialakítjuk. Túl vagyunk sajnos a tűréshatáron

– mondta el az RTL-nek Boros Péterné. Hozzátette, hogy mindenkihez csatlakozni fognak, aki elégedetlen. Tehát a tanárokhoz, orvosokhoz és minden más szektorhoz, akik nem elégedettek a jelenlegi helyzetükkel.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 8,54 százalékos THM-el, és havi 127 668 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 9,12% a THM; a Raiffeisen Banknál 9,37%; az MKB Banknál 9,39%,  a Takarékbanknál pedig 9,53%; míg az Erste Banknál 10,06%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni az OTP Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Az ezerkétszáz forintos kenyeret már nem tudják megvenni az emberek 140-190 ezer forintos havi fizetésből. Kizárólag a minimálbér és a garantált bérminimum emelésének a hatását érzékeljük a mostani fizetésben. Ez a kereset a diplomás emberek esetében is ugyanennyi. A kormány már egy évtizede csak a minimálbért és a garantált bérminimumot emeli, ami agyonvágta az összes életpályamodellt

– emelte ki a szakértő. A köztisztviselők egyébként 25 százalékos, inflációkövető béremelést szeretnének, azonban erre a kormány szerint nincs fedezet jelenleg.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
hrdoktor  |  2023.03.27 06:35
Az alacsony oxigénszinttől a kabin száraz levegőjén át a munka és a magánélet eltolódott egyensúlyái...
perfekt  |  2023.03.22 12:59
Készülnek a számviteli beszámolók, így most a pénzügyi-számviteli munkatársak eléggé elfoglaltak. A...
laskainelli  |  2023.03.22 07:59
A tartós kapcsolatban, mikor túl vannak a párok az építkezés szakaszán és létrejött mindaz, amit cél...
vezetoi-coaching  |  2023.03.21 13:05
Egy angol nyelvű párbeszéd egy AI-val. Semmit se javítottam rajta, még a saját elírásaimat, misspell...
legacykft  |  2023.03.17 19:36
A munkahelyi motiváció kérdése egy nagyon sokat emlegetett téma, már-már „lerágott csont”, de egyben...
Ez a forradalmi újítás veheti el a magyar háziasszonyok munkáját: egy szavuk sem lehet ezután

Nincs bevásárlás, megbízható alapanyagok utáni futkosás és hosszas konyhai előkészület. Nincs morfondírozás, hogy mit együnk ma, az étkezések tervezettek, könnyen elkészíthetőek.

Új ital hódítja meg az országot: átalakulhat a teljes magyar gasztronómia?

Alig egy hónapja indult útjára a Designer Szörp by Gyulai Évi közösségi finanszírozási kampánya a Brancson.

Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

NAPTÁR
Tovább
2023. március 30. csütörtök
Zalán
13. hét
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?