Rengeteg pesti taxis dobta be a törölközőt: sokan építkezésen melóznak inkább

Rengeteg pesti taxis dobta be a törölközőt: sokan építkezésen melóznak inkább

2021. április 16. 08:33

Több mint 2000 budapesti taxis hagyott fel a munkával, és másutt nézett megélhetés után. A szövetség elnöke szerint sokan inkább építkezéseken dolgoznak.

A taxisoknak egyelőre sovány vigaszt nyújt a járványügyi korlátozások enyhítése. Nem számottevő a fuvarszámok emelkedése – nyilatkozta a növekedés.hu-nak Metál Zoltán, az Országos Taxis Szövetség elnöke. Mint kifejtette, az elmúlt hónapokban sokan abbahagyták a fuvarozást. Van, aki taxizás helyett építkezéseknél dolgozik fizikai munkásként.

Némi segítséget jelent, hogy a személyszállítók ezentúl a fogyasztási cikkek és az élelmiszerek fuvarozását is vállalhatják. Az egyik kiskereskedelmi hálózatlánc épp a múlt hónapban jelentette be, hogy idén is élni fognak a taxis kiszállítás lehetőségeivel.

A taxisok egy része ellenben a feketegazdaságot választotta: a telefonszámukat közvetlenül megadják egy-egy törzsvendégnek, és megkérik őket, hogy ha újra kell nekik egy fuvar, akkor a központ megkerülésével közvetlenül őket hívják, cserébe a fix hatósági árnál olcsóbban vállalják el a szállítást.

 Metál Zoltán azt is elmondta, hogy az első hullám szinte sokkolta a piac szereplőit. Kezdetben a nagyobb cégek átmenetileg csökkentették a tagdíjakat és próbálták a költségeiket is optimalizálni, de egyre nehezebb a vállalkozások életben tartása. Amíg 2019 decemberében több mint hétezer engedéllyel rendelkező taxi volt a fővárosban, mára ötezer alatt van ez a szám.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Tavaly március óta 50-60 százalékkal csökkent a fuvarszám és ezzel párhuzamosan a bevétel is. Akkor lehet számítani a fuvarszámok emelkedésére, ha elkezdenek kinyitni az éttermek, a mozik, a sport- és turisztikai központok, valamint a szórakozóhelyek.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
vezetoi-coaching  |  2021.05.17 17:06
„...Példás rend, vagy jó kedély? Példás rend vagy az öröm? Van a kötelesség érzése. De mi az első kö...
coachco  |  2021.05.17 13:56
Talán sokan érzik úgy mostanában, végre, kicsit mintha jobb lenne, talán túl vagyunk a nehezén. [.....
hrdoktor  |  2021.05.17 06:50
Kevésbé közismert, hogy az alváshiány hozzájárul a kóros súlytöbblet kialakulásához. [...] Bővebb...
legacykft  |  2021.05.14 18:55
Az utóbbi években nagyon keresetté és trendivé vált Agile Coach-nak lenni. Az álláshirdetések tele v...
hrbonbon  |  2021.05.14 18:06
Article written by Zineb Krafess, Researcher AIMS International  Morocco In 2020, recruitment has...
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. május 18. kedd
Erik, Alexandra
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?