14 °C Budapest
Magyar melósokat is toboroznak: 5500 forintos órabér, a járvány elől is jó menekülés

Magyar melósokat is toboroznak: 5500 forintos órabér, a járvány elől is jó menekülés

2021. április 5. 16:05

Nem minden magyar döntött úgy, hogy idehaza vészeli át a súlyos korlátozásokkal teli koronavírus-járványt. Az élelmesebbek, illetve kalandvágyóbbak egyszerűen fogták a sátorfájukat, és kimentek mondjuk Írországba idénymunkásnak. Ahol óránként átlagosan akár 5 500 forintot is meglehet keresni. És bár egyes helyeken a szezon igen rövid, a heti bérek - átszámítva - több százezer forintra is rúghatnak.

Nem mindenki döntött úgy, hogy Magyarországon vészeli át a 2021-es év elején tapasztalható szigorú koronavírus-korlátozásokat. Egyesek inkább útnak indultak, és még pénzt is kerestek vele. Egy, a TikTok-ra feltöltött friss videó tanúsága szerint jobb időtöltésnek bizonyult átvészelni az év első hónapjait egy írországi nárciszföldön, semmint egy magyar városban, a karanténban üldögélve.

Egy magyar nő saját videójában mutatta be, hogy milyen egy nárciszföldön dolgozó idénymunkás élete nárciszszedés közben. A nő elmondása szerint Írországban nincs nagy hagyománya a nárcisztermesztésnek, ám az ország déli részén mégis foglalkoznak vele. Itt a szezon januártól áprilisig tart, és napi 8-10 ezer virágot is leszednek a földeken, amit újracsomagolnak, majd értékesítenek.

A magyar nő elmondása szerint nagyon örült, hogy a korlátozásokkal teli budapesti életet egy farmi miliőre cserélte, annak ellenére is, hogy ahogy azt bemutatta, mobilházban lakik. Viszont a településen, ahol dolgozik, a boltok nyitva tartanak, és a farmon nem kell maszkot sem hordaniuk.

Mennyit lehet ezzel keresni?

Corkban egyébként, ahol a magyar nő is dolgozik, idénymunkásként átlagosan 15,37 eurós órabért is lehet keresni. Ez, április 1-i devizaárfolyamon számolva körülbelül 5 500 forint, ami ha egy átlagos heti 40 órás munkahetet veszünk alapul, akkor 220 000 forintos heti bért jelentene, adott esetben egy nárciszföldön is. Ami nem is olyan rossz, főleg ha még belevesszük, hogy a koronavírus-korlátozások sem érintik annyira szörnyen az embert.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
perfekt  |  2021.04.20 21:15
Az év végi zárlati feladatok teljesítése során merül fel a fenti kérdés. A vállalkozások pénzügyi he...
hrdoktor  |  2021.04.19 06:29
A tartósan, teljes munkaidőben monitor előtt végzett munka nagyon megterheli a szemet, több kellemet...
legacykft  |  2021.04.16 18:55
A pandémia előtt nagyon megbecsültük azt a heti egy-két home office-t, ami nagyvállalati környezetbe...
kovacstunde  |  2021.04.16 17:03
  Ebben a blogbejegyzésben Kovács Tünde andragógus, munkaköri trénerrel beszélgettünk azonos szempo...
hrbonbon  |  2021.04.14 12:31
A napokban két Linkedin posztot olvastam IT recruitment témakörben, amelyek elgondolkodtattak. Az e...
NAPTÁR
Tovább
2021. április 23. péntek
Béla
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?