8 °C Budapest

Borul a cafeteria: mutatjuk, mit kérj a főnöködtől jövőre

2017. december 3. 17:38

Ezek voltak a 48. hét legfontosabb, legérdekesebb, legolvasottabb hírei a Pénzcentrumon. A teljes írás elolvasásához kattints a címekre.

Borul a cafeteria: mutatjuk, mit kérj a főnöködtől jövőre

A munkaerőhiány egyre nagyobb gondokat okoz a cégeknek, amelyek az új munkatársak toborzása mellett változatos módon igyekszik megtartani az embereiket. Sok vállalkozás például biztosítási kötvények, egészségmegőrzési-programok finanszírozásával próbálja csábítóbbá tenni a munkahelyet a dolgozók számára. De mégis mit tehetnek a kis cégek, hogy valóban sikeresen és hasznos juttatásokkal motiválják a munkavállalókat?

Ebben a szakmában lehet most nagyot kaszálni: tömegeket keresnek

Ritkán esik szó róla, pedig igen jó karrierlehetőségeket és fizetéseket lehet elérni a gyógyszeriparban. A tévhitekkel ellentétben azonban nem csak gyógyszerészekre és vegyészekre van szüksége a szektornak. Megkerestünk néhány gyógyszergyárat, náluk milyen üres pozíciók vannak, és mekkora fizetéseket adnak.

Ez azért erős: ennyit kaszál egy magyar villanyszerelő Németországban

Az energiaipari cégek is egyre nagyobb munkaerőhiánnyal küzdenek, egyre több villanyszerelő szakemberre lenne szükség. A Magyar Elektrotechnikai Egyesület felmérése szerint a szélesebb körű és megnövekedett feladatkörök miatt éves szinten legalább 600 villanyszerelőre volna szükség, közel 45 százalékkal többre, mint ahány végzős diák jelenleg van. Nem csoda, hogy jelenleg is több száz villanyszerelőt keresnek a különböző álláskereső portálokon. Eközben pedig külföldön is nagyon keresettek a magyar szakmunkások, mindössze egy erős alap német nyelvtudás kell, B típusú jogosítvány és némi külföldi munkatapasztalatra van szükség, cserébe viszont a havi 800 ezres fizetés sem álom.

Robban a nyugdíjbomba: jöhet a sírig tartó munka Magyarországon

Az elmúlt egy év során 13 százalékkal növekedett azok aránya, akik munkával töltenék a nyugdíjas éveket - derül ki egy friss felmérésből. Az adatok rávilágítanak az időskorral szembeni elvárások és a valóság közötti méretes szakadékra és megmutatja, hogy átalakulóban van az erről az időszakról alkotott kép.

Súlyos kór tizedeli a magyar melósokat: sokan nem is sejtik, hogy nagy a baj

A születéskor várható 75,7 éves magyar élettartam öt évvel rövidebb az európai átlagnál. Dohányzásban, elhízásban, rák- és szívhalálozásban tartjuk helyünket a legrosszabb eredményt felmutató országok között - derül ki az OECD legfrissebb egészségügyi pillanatképéből, a Health at a Glance 2017 című jelentésből. Nem csoda, hogy a különböző betegségek miatt a magyarok sok időt töltenek távol a munkahelyüktől, ami jelentős anyagi terheket jelent a családnak, és komoly gondokat a cégeknek egyaránt.

Ezek lesznek a slágerajándékok idén karácsonykor: itt az árlista!

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Frászt kapsz a karácsonyi ajándékok beszerzésétől? A gyerekek már leadták a listát, de semmit sem vettél még a férjednek vagy feleségednek, szüleidnek, és a nagyszülőknek? A Pénzcentrum most különböző árkategóriákban segít, hogy mivel nem nyúlhatsz mellé 2017-ben.

Veszélyes parfümök a drogériák polcain: a nőket támadja az új betegség

Új, rejtélyes betegséget diagnosztizáltak, amelyet a mindennapi élet során használt parfümök, illatosítószerek váltanak ki. A betegség tünetei lehetnek igen enyhék, de olyan súlyosak is, amelyek már komolyan befolyásolják a beteg mindennapi életét.

Kiadták a figyelmeztetést: másfélszeresére nőhet a lakáshiteled törlesztője

Magyarország jó régióban van, az MNB által elemzett európai piacok közül a Visegrádi Négyek államaiban nőtt ugyanis a legnagyobb ütemben a banki hitelezés. Jó hír, hogy a fellendüléssel együtt egyre kevesebb a nemteljesítő hitelek aránya is, tehát arányaiban egyre kevesebben vannak, akik nem tudják fizetni a felvett hitelüket. Csökkent Magyarországon a lakosság eladósodottsága 2013 óta, ami sérülékenységet csökkentő tényező, mert egy esetlegesen elszabaduló (emelkedő) kamatkörnyezet problémákat szülhetne a lakossági törlesztések tekintetében.

Tabletet vennél karácsonyra? Ezekkel a készülékekkel nem lőhetsz mellé

Mindjárt itt a karácsony, de ötleted sincs, mit vegyél ajándékba? Tudod, hogy egy hordozható digitális kütyüvel nem lőhetsz mellé, de elvesztél a CPU-k és kijelzőméretek útvesztőjében? Ne ess pánikba, a Pénzcentrum ugyanis ezúttal azt a kérdést járja körbe, hogy milyen szempontokat kell figyelembe vennie annak, aki egy tökéletes tabletet szeretne a karácsonyfa alá tenni.

9 millió forint állami pénzhez juthatsz egy jó ötlettel: bőven van még a keretből

Magyarország nem tartozik Európa leginnovatívabb országai közé, ezért is indították el azt a programot, mely támogatja a kezdő vállalkozásokat. Start-up központtal bővül Budapest, és bár az innováció elsősorban a vállalatoknál kell, hogy megtörténjen, azért jelentős állami forrást is biztosítanak a területen - hangzott el a V4 Start-up Innovation Tour (Visegrádi Négyek Innovációs Turné, V4SIT) budapesti állomásának nyitó panelbeszélgetésén csütörtök reggel. A budapesti rendezvény november 30. és december 2. között kerül megrendezésre a Várkert Bazárban, miután a Visegrádi Négyek magyar elnökségének égisze alatt hasonló rendezvényeket tartottak már Prágában, Pozsonyban és Varsóban is.

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
hrdoktor  |  2024.04.18 06:25
Hazánkban körülbelül 3,5 millió ember küzd visszérbetegséggel, ami kezeletlenül lábszárfekélyhez, ak...
coachco  |  2024.04.16 16:42
Nekem a csend! A csendre való vágyakozás maga! [...] Bővebben!
perfekt  |  2024.04.10 14:41
Az utazási költségtérítési támogatásról a Kötelező egészségbiztosítás ellátásairól szóló 1997. évi L...
laskainelli  |  2024.03.26 12:00
A házasság egy olyan szövetséget jelentene, amelynek mélysége biztonságot és figyelmet biztosít a fe...
vezetoi-coaching  |  2024.02.12 22:30
Gondoltam, ezt elmesélem már. Gyakorlatilag kétszer megnéztem…:-))) Életemben először... Ki tudja, a...
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem