Borul a cafeteria: mutatjuk, mit kérj a főnöködtől jövőre

Borul a cafeteria: mutatjuk, mit kérj a főnöködtől jövőre

2017. december 3. 17:38

Ezek voltak a 48. hét legfontosabb, legérdekesebb, legolvasottabb hírei a Pénzcentrumon. A teljes írás elolvasásához kattints a címekre.

Borul a cafeteria: mutatjuk, mit kérj a főnöködtől jövőre

A munkaerőhiány egyre nagyobb gondokat okoz a cégeknek, amelyek az új munkatársak toborzása mellett változatos módon igyekszik megtartani az embereiket. Sok vállalkozás például biztosítási kötvények, egészségmegőrzési-programok finanszírozásával próbálja csábítóbbá tenni a munkahelyet a dolgozók számára. De mégis mit tehetnek a kis cégek, hogy valóban sikeresen és hasznos juttatásokkal motiválják a munkavállalókat?

Ebben a szakmában lehet most nagyot kaszálni: tömegeket keresnek

Ritkán esik szó róla, pedig igen jó karrierlehetőségeket és fizetéseket lehet elérni a gyógyszeriparban. A tévhitekkel ellentétben azonban nem csak gyógyszerészekre és vegyészekre van szüksége a szektornak. Megkerestünk néhány gyógyszergyárat, náluk milyen üres pozíciók vannak, és mekkora fizetéseket adnak.

Ez azért erős: ennyit kaszál egy magyar villanyszerelő Németországban

Az energiaipari cégek is egyre nagyobb munkaerőhiánnyal küzdenek, egyre több villanyszerelő szakemberre lenne szükség. A Magyar Elektrotechnikai Egyesület felmérése szerint a szélesebb körű és megnövekedett feladatkörök miatt éves szinten legalább 600 villanyszerelőre volna szükség, közel 45 százalékkal többre, mint ahány végzős diák jelenleg van. Nem csoda, hogy jelenleg is több száz villanyszerelőt keresnek a különböző álláskereső portálokon. Eközben pedig külföldön is nagyon keresettek a magyar szakmunkások, mindössze egy erős alap német nyelvtudás kell, B típusú jogosítvány és némi külföldi munkatapasztalatra van szükség, cserébe viszont a havi 800 ezres fizetés sem álom.

Robban a nyugdíjbomba: jöhet a sírig tartó munka Magyarországon

Az elmúlt egy év során 13 százalékkal növekedett azok aránya, akik munkával töltenék a nyugdíjas éveket - derül ki egy friss felmérésből. Az adatok rávilágítanak az időskorral szembeni elvárások és a valóság közötti méretes szakadékra és megmutatja, hogy átalakulóban van az erről az időszakról alkotott kép.

Súlyos kór tizedeli a magyar melósokat: sokan nem is sejtik, hogy nagy a baj

A születéskor várható 75,7 éves magyar élettartam öt évvel rövidebb az európai átlagnál. Dohányzásban, elhízásban, rák- és szívhalálozásban tartjuk helyünket a legrosszabb eredményt felmutató országok között - derül ki az OECD legfrissebb egészségügyi pillanatképéből, a Health at a Glance 2017 című jelentésből. Nem csoda, hogy a különböző betegségek miatt a magyarok sok időt töltenek távol a munkahelyüktől, ami jelentős anyagi terheket jelent a családnak, és komoly gondokat a cégeknek egyaránt.

Ezek lesznek a slágerajándékok idén karácsonykor: itt az árlista!

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Frászt kapsz a karácsonyi ajándékok beszerzésétől? A gyerekek már leadták a listát, de semmit sem vettél még a férjednek vagy feleségednek, szüleidnek, és a nagyszülőknek? A Pénzcentrum most különböző árkategóriákban segít, hogy mivel nem nyúlhatsz mellé 2017-ben.

Veszélyes parfümök a drogériák polcain: a nőket támadja az új betegség

Új, rejtélyes betegséget diagnosztizáltak, amelyet a mindennapi élet során használt parfümök, illatosítószerek váltanak ki. A betegség tünetei lehetnek igen enyhék, de olyan súlyosak is, amelyek már komolyan befolyásolják a beteg mindennapi életét.

Kiadták a figyelmeztetést: másfélszeresére nőhet a lakáshiteled törlesztője

Magyarország jó régióban van, az MNB által elemzett európai piacok közül a Visegrádi Négyek államaiban nőtt ugyanis a legnagyobb ütemben a banki hitelezés. Jó hír, hogy a fellendüléssel együtt egyre kevesebb a nemteljesítő hitelek aránya is, tehát arányaiban egyre kevesebben vannak, akik nem tudják fizetni a felvett hitelüket. Csökkent Magyarországon a lakosság eladósodottsága 2013 óta, ami sérülékenységet csökkentő tényező, mert egy esetlegesen elszabaduló (emelkedő) kamatkörnyezet problémákat szülhetne a lakossági törlesztések tekintetében.

Tabletet vennél karácsonyra? Ezekkel a készülékekkel nem lőhetsz mellé

Mindjárt itt a karácsony, de ötleted sincs, mit vegyél ajándékba? Tudod, hogy egy hordozható digitális kütyüvel nem lőhetsz mellé, de elvesztél a CPU-k és kijelzőméretek útvesztőjében? Ne ess pánikba, a Pénzcentrum ugyanis ezúttal azt a kérdést járja körbe, hogy milyen szempontokat kell figyelembe vennie annak, aki egy tökéletes tabletet szeretne a karácsonyfa alá tenni.

9 millió forint állami pénzhez juthatsz egy jó ötlettel: bőven van még a keretből

Magyarország nem tartozik Európa leginnovatívabb országai közé, ezért is indították el azt a programot, mely támogatja a kezdő vállalkozásokat. Start-up központtal bővül Budapest, és bár az innováció elsősorban a vállalatoknál kell, hogy megtörténjen, azért jelentős állami forrást is biztosítanak a területen - hangzott el a V4 Start-up Innovation Tour (Visegrádi Négyek Innovációs Turné, V4SIT) budapesti állomásának nyitó panelbeszélgetésén csütörtök reggel. A budapesti rendezvény november 30. és december 2. között kerül megrendezésre a Várkert Bazárban, miután a Visegrádi Négyek magyar elnökségének égisze alatt hasonló rendezvényeket tartottak már Prágában, Pozsonyban és Varsóban is.

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
legacykft  |  2021.05.14 18:55
Az utóbbi években nagyon keresetté és trendivé vált Agile Coach-nak lenni. Az álláshirdetések tele v...
hrbonbon  |  2021.05.14 18:06
Article written by Zineb Krafess, Researcher AIMS International  Morocco In 2020, recruitment has...
perfekt  |  2021.05.13 10:30
A veszélyhelyzet idején alkalmazandó védelmi intézkedések második üteméről szóló, többször módosítot...
vezetoi-coaching  |  2021.05.12 15:36
Duolingo „használati utasítás” (blogokból szedtem össze, de alapvetően a saját gyakorlati tapasztala...
hrdoktor  |  2021.05.10 06:35
A munkahelyi egészségvédelem részeként az elhízás megelőzésével is foglalkoznunk kell. [...] Bőve...
NAPTÁR
Tovább
2021. május 15. szombat
Zsófia, Szonja
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. május 15. 19:20