0 °C Budapest

Ekkora a baj? Stohl András a gyászbeszédén gondolkodik

2017. május 20. 16:00

Stohl Andrást alapvetően egy életvidám embernek ismerheti a közönsége, nemrég egy interjúban viszont arról beszélt, hogy nehezen viseli az öregedést, és évek óta nyomasztja a halál gondolata.

A Miklós téri iskolában élő gyermekek támogatásáról beszélgetett Stohl, színészkollégájával, Papp Jánossal, amikor arról vallott, hogy gyerekkora óta nyomasztja a halál gondolata.

Sokáig nagyon féltem a haláltól. Ez onnan ered, hogy gyerekkoromban hétfőnként nem volt televízió-adás. Akkor korán lefeküdtem, és agyaltam. Feküdtem, és hét-nyolc évesen azon gondolkodtam, hogy mi lesz, ha nem leszek... Ha sokat mondogatom ezt, akkor még most is el tudom magam sírni, de akkor zokogógörcs jött rám, hogy nem észlel engem a világ, nem lesz körülöttem semmi. Akkor odajött anyukám, és elmondtam neki, hogy félek a haláltól. Ő csak annyit mondott, hogy nem kell erre gondolni. Ezzel persze nem segített

- idézi a Blikk Stohl Andrást.

A színész édesapja közel húsz éve hunyt el, pont akkor, amikor Stohl András a színpadon volt. Állítja, megérezte, hogy felmenője távozik az élők sorából.

Éppen a Közellenség című darabot játszottam. Úgy volt vége, hogy feküdtem egy koporsóban, és ott arra gondoltam, hogy biztosan most halt meg apám. Valahogy éreztem. Aztán a darab vége után az egyik barátom várt, és közölte a rossz hírt

- emlékezett vissza Stohl. Papp arról is kérdezte a színészt, hogyan is képzeli el a saját temetését, és mit szeretne, ki mondjon beszédet.

Eszenyi Enikő biztos ne mondja a gyászbeszédemet. Aki tarthatná, az nem fogja elmondani. Alföldi Róbert nem vállalná el, László Zsolt nem lenne képes végigmondani

- sorolta a neveket Stohl. A színész korábban arról is beszélt, egy 24.hu-nak adott interjúban, hogy nehezen viseli, hogy öregszik, és már nem kap meg emiatt bizonyos szerepeket, mint hogy a Kincsem főszereplője sem ő, hanem Nagy Ervin lett.

Most már tudomásul kell vennem, hogy a fene egye meg, most már a fiatal főhős nem én vagyok. Én már a fiatal főhős apja vagyok, vagy a csajának az apja"

- mondta a lapnak.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Ez normális?

Több kutatás is alátámasztotta már, hogy az ember az ötvenes évei környékén elkezd foglalkozni az elmúlás gondolatával, azzal, hogy mit hagy majd itt maga után. Ezt nevezi életközepi válságnak a szakirodalom. Nagyon sokan viszont az érzelmi értékelésen túl az anyagiakra is gondol.

Az elmúlt években megháromszorozódott azok száma, akik még életükben gondoskodni szeretnének az elhalálozásukat követő kiadásokról. Ez nem véletlen, hiszen egy teljesen átlagos temetés is több százezer forintba kerülhet. Szerencsére azonban ma már akad olyan pénzügyi termék is, amivel saját temetésükről gondoskodhatnak az idősek.

Az önsegélyező pénztárakat kifejezetten azért hozták létre, ha váratlan esemény történik velünk, akkor ehhez a megtakarításhoz nyúlhassunk. Amennyiben például gyermekeinket haláleseti kedvezményezettként jelöljük meg, akkor a gyerekek ezt a pénzt szabadon felhasználhatják, például a temetkezésre fordíthatják. Ilyenkor a megtakarítás nem lesz része a hagyatéknak, így a pénzt a halotti anyakönyvi kivonat bemutatása után kaphatják meg a kedvezményezettek.

Címlapkép: MTI

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
laskainelli  |  2023.01.24 15:59
  Előfordul, hogy egy bizonyos életszakaszunkban nem érezzük jól magunkat a bőrünkben, nem vagyunk...
coachco  |  2023.01.23 17:52
Most, hogy így közeledek a hatvanhoz, határozottan állítom, minden kornak megvan a maga öröme, érdek...
hrbonbon  |  2023.01.23 14:33
    Simonyi Judit ügyvezető igazgató Az elmúlt évek tapasztalatait cáfolva a 2023-as év váratlan...
hrdoktor  |  2023.01.23 04:31
Manapság az emberek többsége ülő életmódot folytat, vagyis a napja nagy részét ülve tölti, ami az eg...
vezetoi-coaching  |  2023.01.20 22:51
Két videóját hoztam ide Simon Sinek-nek, amelyek szervesen összetartoznak. Millenials – „That is...
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. január 28. szombat
Károly, Karola
4. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?