10 °C Budapest
Bankároknak olvasott be Alekosz: így végződött az ámokfutás

Bankároknak olvasott be Alekosz: így végződött az ámokfutás

2016. április 27. 11:27

Az Édes élet c. műsor tegnapi adásában a Pénzcentrum szerkesztőségében tett látogatást Nagy Alekosz. Habár az egykori villalakó azért érkezett, hogy beolvasson az őt kigúnyoló "bankároknak", végül szerkesztő kollégáink látták el hasznos információkkal a botrányhőst.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Néhány héttel ezelőtt, "Csúnyán beégett Alekosz: ezt tényleg komolyan gondolta?" c. cikkünkben adtunk hangot azon véleményünknek, hogy finoman fogalmazva is botrányos, amit az Édes élet c. műsor sztárjai művelnek nap, mint nap a képernyőn. Mivel tisztában vagyunk vele, hogy Te biztos nem nézed Nagy Alekosz napi ámokfutását, ezért néhány pontban összefoglaltuk a kiakasztó epizód - nagy valószínűséggel megrendezett/megrendelt, pénzügyek és aktuálpolitika tekintetében is fontos - eseményeit:

  • Nagy Alekosz szerint Bécs Németországban van, mivel ott németül beszélnek.
  • Nagy Alekosz nem hallott még a schengeni egyezmény Magyarország és Ausztria közötti végrehajtási gyakorlatáról. Vélhetően ezért is bízik benne, hogy csak "ebédelni" mentek a határőrök. (Érdekesség, hogy azóta a magyar-osztrák határszakaszon (is) valóban visszaállították az ellenőrzést. Ez viszont nem azt jelenti, hogy Magyarország és Ausztria között megszűnt a schengeni egyezmény - a szerk.)
  • Nagy Alekosznak újdonság, hogy Ausztria hivatalos fizetőeszköze 2002 óta az euró, nem pedig az osztrák schilling.

Nos, véleményünk nemcsak olvasók tízezreihez jutott el, hanem felkeltette az Édes élet c. műsor szerkesztőinek érdeklődését is. Így, a legnagyobb "meglepetésünkre", Nagy Alekosz néhány nappal ezelőtt beállított az irodánkba, hogy számon kérjen minket.

Az adásból többek között kiderült, hogy Nagy Alekosz szerint nem mindegy, hogy a nőknek milyen formában tálalják a pénzt. Mint fogalmazott:

A 40-es korosztály a doboznyi papírpénzt választaná, ám a huszonévesek "megeszik" a sportautót kísérve egy bankkártyával.

Mit szépítsük, leesett az állunk ettől a gondolatmenettől: Nagy Alekosz a 40-es nők miatt mászkál egy doboznyi bankjeggyel a hóna alatt; durván rontva ezzel egyébként a forgalomban lévő készpénzállományról készült friss statisztikát. A Való Világ egykori győztesét még az sem hatotta meg, hogy felhívtuk a figyelmét arra, hogy nemcsak életveszélyes ennyi készpénzzel kilépni az utcára, de rendkívül drága mulatság is.

Hiába mondtuk persze Nagy Alekosznak a forgatás alatt, hogy a készpénznél még a bankbetét - elsősorban az akciós konstrukciók - is jobb megoldás, nem is beszélve az állampapírokról, a tartós befektetési számláról, vagy például a határozott célú megtakarításokról (ilyen például az LTP, vagy a nyugdíjbiztosítás). Az Édes élet c. műsor sztárja csak kötötte az ebet a karóhoz, hogy

ő bizony a mai napig otthon, a párnacihában tartja megtakarításait.
NEKED AJÁNLJUK
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
HR BLOGGER
legacykft  |  2021.11.26 18:04
„Az az érzésem, Mónika, hogy kénytelen leszek szembenézni olyan hiedelmeimmel, berögződéseimmel, szo...
perfekt  |  2021.11.26 11:35
Közeledik a karácsony és lassan ismét vége lesz egy évnek. A számviteli szakemberek ismételten átéli...
hrdoktor  |  2021.11.22 05:36
A modern terápiás eljárások segítségével a megfelelő életminőség és a szexuális aktivitást is meg le...
coachco  |  2021.11.12 19:58
Aki járt Mádon az elmúlt években, biztos, hogy járt a Szent Tamás dűlő tetején. Csodás a kilátás! Mi...
hrbonbon  |  2021.11.11 14:19
We take the idea of hierarchy for granted in organizations, but we are wrong.  Organizations need n...
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. november 28. vasárnap
Stefánia
47. hét
November 28.
Advent (1.)
November 28.
Nemzetközi Aura nap
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. november 27. 19:18