12 °C Budapest
A Barátok közt sztárjának drámája: nagy szegénységben él

A Barátok közt sztárjának drámája: nagy szegénységben él

Pénzcentrum
2014. november 9. 15:01

Mindennap küzd az életben maradásért a Barátok közt korábbi szereplője. Csifó Dorinát férje elhagyta, így nyugdíjas szüleire támaszkodik, hogy gyermeke ne szenvedjen hiányt semmiben.

A nyugdíjas szülők mindenben támogatják az egykori tinisztárt, akinek nincs állandó munkahelye. Ám helyzetüket az is nehezíti, hogy a lány édesapja nem olyan régen agyvérzést kapott, így minden feladat a család női tagjaira hárul - írja a Bors.

A Barátok közt egykori Noémije 2003-ban tűnt fel a képernyőn, az akkor még 15 éves kislány a nézők szeme előtt cseperedett fel. Majd 2007 őszén kilépett a sorozatból, hogy zenei karrierjét építgesse. Ám sajnos profizmusa ellenére énekesnőként nem futott be akkora karriert, mint azt remélte.

Hol élnek a legszegényebb magyarok 2014-ben?

A szegénység egyik mérőszáma lehet az úgynevezett vásárlóerő. A vásárlóerő a hivatalos meghatározás szerint az adózás után, egy főre jutó, elméletileg elkölthető jövedelmet jelenti. Egy friss felmérés szerint ebben áll pocsékul Magyarország: a legtöbb szomszédunk, a balti államok, sőt már Törökország is megelőznek minket.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A teljes listához KATTINTS IDE!

Ha az európai (tehát nem EU-s) vásárlóerőt vesszük 100-nak, Magyarország mindössze 37,7-et ér el (tavaly ugyanez a szám 38,2 volt).

A legszegényebb magyar települések az északkeleti és a délnyugati határ közelében vannak; egyértelműen nő a különbség a leggazdagabb és a legszegényebb térségek között.

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
vezetoi-coaching  |  2021.05.12 15:36
Duolingo „használati utasítás” (blogokból szedtem össze, de alapvetően a saját gyakorlati tapasztala...
perfekt  |  2021.05.10 16:26
A közelmúltban olvashattunk arról, hogy az Európai Bizottság kötelezettségszegési eljárást indított...
hrdoktor  |  2021.05.10 06:35
A munkahelyi egészségvédelem részeként az elhízás megelőzésével is foglalkoznunk kell. [...] Bőve...
legacykft  |  2021.05.07 18:55
Mielőtt erre a kérdésre válaszolnék, elmesélem, hogyan is fogalmazódott meg bennem. Ahogy minden fol...
hrbonbon  |  2021.04.27 21:03
Egy nem teljesen friss, de nagyon érdekes cikkre bukkantunk az Industrial and Organizational Psychol...
NAPTÁR
Tovább
2021. május 13. csütörtök
Szervác, Imola
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. május 12. 21:06