Mi lesz itt karácsonyra?! A boltok már készülnek

2009. október 6. 10:32

A Marks & Spencer üzletlánc idén karácsonyra jóval több vásárlóra számít, mint tavaly, ezért 5 ezerrel több kisegítő munkaerőt vesznek fel az ünnepi időszakra.


Úgy tűnik, az áruházláncok már azzal számolnak, hogy karácsonyra véget érhet a válság. A Marks & Spencer például akkora forgalomnövekedéssel számol, hogy a tavalyinál 5 ezerrel több, 20 ezer fő kisegítő dolgozót vesz majd fel a karácsonyi roham időszakára.

A Marks & Spencer Nagy-Britannia egyik legnagyobb áruházlánca: nem csak a hazánkban is ismert ruházati üzletekkel vannak jelen a piacon, hanem élelmiszert és vegyiárut is forgalmazó "klasszikus" szupermarketeket is működtetnek -ezért is fontos a mostani bejelentésük.

 

Fotó: marksandspencer.com


A kisegítő munkatársakat brit és írországi áruházaikba várják, októbertől december végéig. Felvesznek például bolti eladókat, raktári dolgozókat, de az M&S kávézókba is keresnek kisegítő munkaerőt.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,9 százalékos THM-el, és havi 82 061 forintos törlesztővel fel lehet venni a Gránit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az MKB Banknál 3,21% a THM; a Raiffeisen Banknál 3,44%; a CIB Banknál és a Gránit Banknál 3,45%; míg az Unicredit Banknál 3,58%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Ugyanakkor Stuart Rose, a Marks & Spencer elnöke nemrégiben úgy fogalmazott, hogy -habár a cég eredményei egyértelműen pozitívak- a fogyasztói bizalom erősödésének ellenére óvatosak maradnak a cégnél, nem számítanak arra, hogy könnyű lesz a jövő év.

Mint arról a Pénzcentrum néhány hete beszámolt, az angolszász országokban már szeptember közepén elkezdődött a karácsonyi vásárlás. Sokan ugyanis így próbálják egyenletesebben elosztani a karácsonyi kiadások magas költségeit. Durva: már elkezdődött a karácsonyi vásárlás! Mi a sláger?

HR BLOGGER
perfekt  |  2021.09.13 09:44
Vége a nyárnak, elkezdődött a tanév is. Túl vagyunk a nyári szabadságon és ismét elkezdődtek a dolgo...
hrdoktor  |  2021.09.13 06:28
Több százezer embert érint a pánikbetegség: mit tegyünk, ha pánikrohamunk van vagy akkor, ha a körny...
kovacstunde  |  2021.09.12 14:56
  Magyarországon többnyire még csak azzal találkozunk, hogy lakásokból irodákat alakítanak ki, de N...
hrbonbon  |  2021.09.10 12:35
  The exceptional pandemic period, which is still ongoing with all its consequences,...
vezetoi-coaching  |  2021.09.09 15:33
Jelmagy. (Termék = jobbára software, de ki tudja, lehet közös nevező tangible termékekkel is) - Link...
NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 16. csütörtök
Edit
37. hét
Szeptember 16.
Az ózon világnapja
Szeptember 16.
A hangzáskultúra napja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?