Dohányt üldöztek, marihuánát fogtak a pénzügyőrök

Pénzcentrum
2008. december 16. 09:45

A Vám-és Pénzügyőrség Központi Járőrszolgálat Parancsnoksága munkatársai Tokaj körzetében végeztek ellenőrzést. Egy magyar rendszámú Opelt akartak ellenőrizni, azonban a sofőr a pénzügyőr karjelzésére megállás helyett megfordult és elhajtott az ellenkező irányba. A következő ellenőrzési ponton sem állt meg a pénzügyőr jelzésére, őt csaknem elgázolva menekült tovább. Az újabb ellenőrzési ponthoz érkezve a pénzügyőr karjelzésére megállt, majd hirtelen tolatásba kezdett, így összetörte a mögötte haladó járőrautót.


Forrás: vpop.hu

Az Opel vezetője ekkor kiugrott az autóból, az út melletti erdős- bokros területre szaladt, ahol a pénzügyőrök testi kényszer és bilincs alkalmazásával a helyszínen elfogták. Autóját átvizsgálták, az ott talált 6 és félezer csomag ukrán zárjeggyel ellátott, közel 4,5 millió Ft értékű dohányterméket a pénzügyőrök lefoglalták.

A Vám- és Pénzügyőrség a magyar sofőr ellen jövedéki orgazdaság bűncselekmény, hivatalos személy elleni erőszak bűncselekmény, közúti veszélyeztetés bűncselekmény, illetve cserbenhagyás bűncselekmény megalapozott gyanúja miatt indított eljárást. Az ügyben kiszabható jövedéki bírság több mint 22 millió Ft. A bíróság elrendelte a gyanúsított előzetes letartóztatását.

Kiszomborban is eredményes hétvégéjük volt a pénzügyőröknek:

A szegedi Fővámhivatal munkatársai a határrendészekkel közösen a hétvégén ellenőriztek egy moldáv honosságú autóbuszt Kiszombor térségében.


Forrás: vpop.hu

Az útlevél-ellenőrzés során kiderült, hogy az autóbusz utasai közül két román állampolgár személy szerepel a körözési nyilvántartásban vámorgazdaság bűncselekménye miatt, illetve egy román állampolgár ellen beutazási és tartózkodási tilalom van érvényben. Ezért a Vám- és Pénzügyőrség munkatársai átvizsgálták az autóbuszt és annak utasait.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A pénzügyőrök kérdésére az utasok elmondták, hogy bejelentenivaló jövedéki terméket nem visznek magukkal, azonban a vizsgálat során a raktérből előkerült egy csomagként feladott gazdátlan papírdoboz, amelyben összesen több mint 1 kg marihuána volt elrejtve.

A Vám- és Pénzügyőrség a 2 millió forint értékű kábítószert lefoglalta, valamint ismeretlen tettes ellen visszaélés kábítószerrel bűncselekmény megalapozott gyanúja miatt eljárást indított.

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
perfekt  |  2021.05.10 16:26
A közelmúltban olvashattunk arról, hogy az Európai Bizottság kötelezettségszegési eljárást indított...
hrdoktor  |  2021.05.10 06:35
A munkahelyi egészségvédelem részeként az elhízás megelőzésével is foglalkoznunk kell. [...] Bőve...
legacykft  |  2021.05.07 18:55
Mielőtt erre a kérdésre válaszolnék, elmesélem, hogyan is fogalmazódott meg bennem. Ahogy minden fol...
hrbonbon  |  2021.04.27 21:03
Egy nem teljesen friss, de nagyon érdekes cikkre bukkantunk az Industrial and Organizational Psychol...
kovacstunde  |  2021.04.16 17:03
  Ebben a blogbejegyzésben Kovács Tünde andragógus, munkaköri trénerrel beszélgettünk azonos szempo...
NAPTÁR
Tovább
2021. május 11. kedd
Ferenc
19. hét
Május 11.
Miskolc napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. május 10. 16:16