2020. október 26. hétfő Dömötör

328-ig is gyengülhet a forint: tovább nőhet a törlesztőm?

  • Pénzcentrum.hu
  • 2014. február 6. csütörtök 10:31

A 328-as szintig is gyengülhet a forint a Portfolio.hu által megkérdezett alapkezelők szerint.


Az elmúlt pár hétben számottevő forintgyengülés volt megfigyelhető, ami több banknál megemelte a törlesztőrészleteket. A kérdés viszont nyitva maradt, hogy hosszú távon mire számíthatunk. Az elemzők között ugyan még nincs egyértelmű konszenzus, azonban a nagyok a forint további gyengülésére számítanak a következő hónapokban. Egy éves távlatban viszont erősödés várható szerintük.

Ezek szerint nem árt felkészülni arra, hogy átmenetileg magasabb lesz a törlesztőrészlet. Ugyan ez a későbbiekben visszaállhat a tavaly megszokott szintre, de érdemes felkészülni a többletkiadásra. Korábbi táblázatunk segít eligazodni, hogy mennyivel nő a havi részlet.

 

Ne maradj le a 10 millió forintos támogatásról!

A friss statisztikák szerint már több mint 500 milliárd forintnyi babaváró hitelt igényeltek a magyar családok. A termék népszerűsége nem véletlen, a feltételek teljesítése esetén ugyanis nem kell visszafizetni az akár 10 milliós támogatást. Külön ki kell emelni, hogy a babaváró program 2020 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a babaváró hitelhez minden bank más feltételeket szab: például más az elvárt minimális jövedelem és a jövedelem terhelhetősége. A megújult Pénzcentrum babaváró hitel kalkulátor az aktuális banki feltételek alapján pontosan megmondja, melyik banknál milyen feltételekkel kaphatsz kamatmentes hitelt. Kalkulátorunkban egy kattintással megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mely bankoknál érhető el számodra a babaváró hitel. Ne maradj le a támogatásról, még akkor sem, ha nem tervezel gyereket, mert ügyesen befektetve még így is megérheti igényelni a babaváró hitelt.

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

Aldi

10.22-10.28
Országos

Lidl

10.22-10.28
Országos

Auchan

10.22-10.28
Országos

Tesco

10.22-10.28
Országos

Praktiker

10.15-10.26
Országos

  Ajánlatunk

Öngondoskodás 2020

Befektetés, vagyon, megtakarítás

Portfolio Private Health Forum 2020

A koronavírus és a magánegészségügy

Budapest Economic Forum 2020

A magyar gazdasági csúcstalálkozó