12 °C Budapest
Nagy ellenőrzésbe kezd a minisztérium az állami támogatásoknál: téged is érinthet

Nagy ellenőrzésbe kezd a minisztérium az állami támogatásoknál: téged is érinthet

2019. november 13. 13:33

Nagyon sokan élnek a különféle támogatásokkal, a CSOK is különösen népszerű. Az igénylések között azonban lehetnek visszaélések, ezért a Pénzügyminisztérium most ellenőrzésekbe kezd. Azt ellenőrzik majd, hogy nem kötelezték-e a támogatottakat a lakástámogatás visszafizetésére.

A családtámogatási program egyes elemei nagyon népszerűek, a CSOK már korábbi bevezetésekor is nagy érdeklődésnek örvendett. A feltételek azonban szigorúak, így például ha valakit bíróság, a Magyar Államkincstár, vagy hivatal kötelezte a szocpol (állami lakástámogatás) visszafizetésre, akkor lemondhat a CSOK-ról.

Lakásvásárláshoz használd a Pénzcentrum kalkulátorát!

Márpedig megtörténhet, hogy ezt valaki nem vallja be - ezt fogja most ellenőrizni a Pénzügyminisztérium - szúrta ki a Napi a Pénzügyminisztérium jövő évre szóló ellenőrzési tervében. A minisztériumi terv szerint a csokos támogatások több más területen is lesznek vizsgálatok, például az önkormányzati adózási feladatokat, munkaerőpiaci támogatásokat, az építőiparban és vendéglátásban dolgozók foglalkoztatását ellenőrzik majd.

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 13. csütörtök
Szervác, Imola
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. május 12. 21:06