Kiderült: itt van a legtöbb uzsorás Magyarországon

MTI
2013. október 14. 16:31

Jelenleg 83 nyomozás vagy feljelentéskiegészítés van folyamatban uzsorás tevékenységgel összefüggésben - derül ki az országos rendőrfőkapitánynak a belügyminiszter részére küldött, az MTI birtokába került jelentéséből.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Papp Károly jelentése alapján: az elmúlt negyedévben a rendőrség 52 eljárást fejezett be uzsorás vagy azzal összefüggő bűncselekmények miatt. Ezek közül 13 esetben a feljelentés elutasításával, 33 esetben bűncselekmény, illetve bizonyíték hiányában történő megszüntetéssel, 6 ügyben pedig vádemelési javaslattal zárult az eljárás.

A jelenleg folyamatban levő eljárásokkal összefüggésben az altábornagy azt írta: a legtöbb, 20 ügy Borsod-Abaúj-Zemplén megyében van, ezt követi 11 eljárással Szabolcs-Szatmár-Bereg megye, illetve 10 üggyel Pest megye. Ezekben az eljárásokban 101 elkövető vált ismertté a nyomozó hatóságok előtt, míg 5 ügyben az elkövetők kiléte még ismeretlen. Az ismert elkövetők közül 28-an előzetes letartóztatásban vannak, 1 ember házi őrizet, további 2 ember lakhelyelhagyási tilalom hatálya alatt áll.

NEKED AJÁNLJUK
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. december 7. kedd
Ambrus
49. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?