23 °C Budapest

Kockázati életbiztosítás: csak kidobott pénz?

2011. április 6. 09:02

Nem pörögnek annyira a kockázati életbiztosítások mint korábban. Az ügyfelek kidobott pénznek érzik és csak alacsony összegre kötik ezeket - írja a Világgazdaság.

Egyre kevesebb ember választja a halál esetére szóló életbiztosításokat hazánkban. A Pénzügyi szervezetek Állami Felügyeletének adatai szerint korábban, 2002-2003 környékén, még jóval több, mint félmillió ilyen szerződés volt, miközben tavaly már csak alig 385 ezer ember választott ilyen konstrukciót.

 

Szerződések száma (halálesetre szóló biztosítások, ezer) (Forrás: PSZÁF)


A szerződésszám csökkenése mellett az is megfigyelhető, hogy a biztosítási összegek is egyre alacsonyabbak, sokan csak kockázati életbiztosítást kötnek, amiből jó ha a temetés összegét finanszírozni lehet. Bár pozitív tendencia, hogy a tavaly kötött életbiztosítások átlagos biztosítási összege 5,5 millió forintra növekedett.

A legfőbb ellenérv a kockázati biztosításokkal szemben, hogy az ügyfelek kidobott pénznek érzik a díjakat. A társaságoknál a tényleges kifizetés csak töredéke a befolyt összegnek. Tavaly 17,5 milliárd forintnyi díjbevételre csak 4,65 milliárd forintnyi kifizetés jutott.

Ne maradj le a 10 millió forintos támogatásról!

Egyre több család igényli a babaváró hitelt. A termék népszerűsége nem véletlen, a feltételek teljesítése esetén ugyanis nem kell visszafizetni az akár 10 milliós támogatást. Külön ki kell emelni, hogy a babaváró program 2021 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a babaváró hitelhez minden bank más feltételeket szab: például más az elvárt minimális jövedelem és a jövedelem terhelhetősége. A megújult Pénzcentrum babaváró hitel kalkulátor az aktuális banki feltételek alapján pontosan megmondja, melyik banknál milyen feltételekkel kaphatsz kamatmentes hitelt. Kalkulátorunkban egy kattintással megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mely bankoknál érhető el számodra a babaváró hitel. Ne maradj le a támogatásról, még akkor sem, ha nem tervezel gyereket, mert ügyesen befektetve még így is megérheti igényelni a babaváró hitelt. (x)

Fordulatot hozhat a piacon, ha a társaságok előrukkonak olyan termékekkel, melyek díjvisszafizetést is garantálnak.

 

NAPTÁR
Tovább
2021. május 12. szerda
Pongrác
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. május 12. 05:44