Hitelcsalások: 300 specialistát állítottak munkába

Pénzcentrum
2009. szeptember 18. 12:02

Az FBI (Federal Bureau of Investigation, Szövetségi Nyomozóiroda) igazgatójának beszámolója szerint az elmúlt egy évben 63 %-kal emelkedett az iroda hatáskörébe tartozó jelzálogcsalások ügyében indított nyomozások száma.

"A megváltozott gazdasági környezet sokakat a bűn útjára terelt, az áldozatok között elsősorban könnyen sebezhető egyéneket találni, akik a csalás következtében sok esetben nem csak a házukat veszítették el" - mondta a szenátus előtt Robert Mueller, az FBI igazgatója.

Az iroda jelenleg mintegy 2600 esetet próbál felgöngyölíteni, ezek szinte kivétel nélkül 1 millió dollár feletti kárral járó hitelcsalások. Az elmúlt időszakban folyamatosan emelkedik az esetek száma, az okozott kár pedig a többszörösére nőtt a három évvel ezelőtti szintnek.

Robert Mueller, az FBI igazgatója a szenátusnak tett beszámolója előtt (Forrás: NY Daily News)

Az iroda a növekvő ügyletszámra tekintettel 300 hitelspecialista ügynököt állított munkába, akiktől az ügyek sikeres megoldását várják. A vizsgálatok központjában azok az iparági bennfentesek állnak, akik neve egyértelműen összefüggésbe hozható a csalásokkal.

NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 23. csütörtök
Tekla
38. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?