Tarolt az APEH, menetelt a GVH- bünetések 2006-ban

Pénzcentrum
2006. december 21. 15:30

Az adóhatóság közlése szerint, november végéig 161,7 milliárd forint összegű bírságot szabtak ki. Elmondásuk szerint továbbra is fokozott ellenőrzésre számíthatnak az új vállalkozások és a tartósan veszteséges adózók.

Az APEH tájékoztatása szerint az első tizenegy hónapban elvégzett ellenőrzéseik során feltárt, be nem vallott adóösszeg után összesen 96,5 milliárd forint adóbírságot és 61,7 milliárd forint késedelmi pótlékot szabtak ki. Az egyéb adókötelezettségek - így például a számlakiállítással vagy a foglalkoztatási bejelentéssel kapcsolatos teendők - elmulasztása miatt 3,5 milliárd forint mulasztási bírságot állapított meg az APEH.

Az adóhivatal szerint továbbra is fokozott ellenőrzésre számíthatnak az új vállalkozások, a székhelyüket gyakran változtató adózók, a tartósan veszteséges cégek, valamint a gyógyszerforgalmazók. Kiemelt adóhatósági "figyelemben" részesülnek ezenkívül az informatikai, elektronikai és távközlési vállalkozások. Az APEH célkeresztjében vannak az autószerelő műhelyek, a hotelek és az építőipari vállalkozások is, amennyiben jövedelmezőségük nem érte el az adóhatósági irányelvekben közzétett 50 százalékos szintet.

Minthogy jelenleg a láncügyletes áfacsalás számít a legdivatosabb visszaélésnek, az adóhatóság kiemelt figyelmet fordít a kapcsolt vállalkozások egymás közötti áralkalmazására, illetve számlázására is. Az adócsalás e formája főként a számítástechnikai alkatrészek és a használt autók forgalmazásánál népszerű.

A GVH november végéig összesen 4,6 milliárd forintnyi bírságot szabott ki, a legtöbb büntetést a fogyasztók megtévesztése miatt rótta ki a hivatal - írja a Magyar Nemzet. Bírságolt a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) is. A pénzpiaci büntetések idei listáját a CIB Bank Zrt. vezeti, miközben a legmagasabb bírságot a Magyar Telekom Nyrt., a biztosítási piacon pedig az Union Biztosító Zrt. kapta.

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. június 24. 20:26
A Media1 még a hétvégén e-mailben feltett néhány kérdést Magyar Péternek, a Tisza Párt alelnökének,...
Bankmonitor  |  2024. június 24. 16:26
Napvilágot láttak a végleges pályázati feltételek, júliustól már tényleg elstartolhat az új otthonfe...
Kiszámoló  |  2024. június 24. 11:51
Magyarország a nyolcvanas-kilencvenes években az elmaradottsága okán kimaradt a csekkes fizetésből é...
MNB Intézet  |  2024. június 24. 10:27
2024 kiemelkedően fontos esztendő a Magyar Nemzeti Bank életében, ugyanis idén ünnepli fennállásának...
Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. június 24. hétfő
Iván
26. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Árfolyamok!
A legfontosabb magyar és nemzetközi részvény és devizaárfolyamok ÉLŐBEN!
Most nem