Tarolt az APEH, menetelt a GVH- bünetések 2006-ban

Pénzcentrum
2006. december 21. 15:30

Az adóhatóság közlése szerint, november végéig 161,7 milliárd forint összegű bírságot szabtak ki. Elmondásuk szerint továbbra is fokozott ellenőrzésre számíthatnak az új vállalkozások és a tartósan veszteséges adózók.

Az APEH tájékoztatása szerint az első tizenegy hónapban elvégzett ellenőrzéseik során feltárt, be nem vallott adóösszeg után összesen 96,5 milliárd forint adóbírságot és 61,7 milliárd forint késedelmi pótlékot szabtak ki. Az egyéb adókötelezettségek - így például a számlakiállítással vagy a foglalkoztatási bejelentéssel kapcsolatos teendők - elmulasztása miatt 3,5 milliárd forint mulasztási bírságot állapított meg az APEH.

Az adóhivatal szerint továbbra is fokozott ellenőrzésre számíthatnak az új vállalkozások, a székhelyüket gyakran változtató adózók, a tartósan veszteséges cégek, valamint a gyógyszerforgalmazók. Kiemelt adóhatósági "figyelemben" részesülnek ezenkívül az informatikai, elektronikai és távközlési vállalkozások. Az APEH célkeresztjében vannak az autószerelő műhelyek, a hotelek és az építőipari vállalkozások is, amennyiben jövedelmezőségük nem érte el az adóhatósági irányelvekben közzétett 50 százalékos szintet.

Minthogy jelenleg a láncügyletes áfacsalás számít a legdivatosabb visszaélésnek, az adóhatóság kiemelt figyelmet fordít a kapcsolt vállalkozások egymás közötti áralkalmazására, illetve számlázására is. Az adócsalás e formája főként a számítástechnikai alkatrészek és a használt autók forgalmazásánál népszerű.

A GVH november végéig összesen 4,6 milliárd forintnyi bírságot szabott ki, a legtöbb büntetést a fogyasztók megtévesztése miatt rótta ki a hivatal - írja a Magyar Nemzet. Bírságolt a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) is. A pénzpiaci büntetések idei listáját a CIB Bank Zrt. vezeti, miközben a legmagasabb bírságot a Magyar Telekom Nyrt., a biztosítási piacon pedig az Union Biztosító Zrt. kapta.

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2023. június 1. 20:26
Bennfentes iparági szakértők becslései szerint nagyjából évi 9-11 millió euróba, meccsenként lebontv...
Bankmonitor  |  2023. június 1. 16:31
2023. július 1-től a megtakarításos élet- és nyugdíjbiztosításokat az eddigi 15 százalékos személyi...
Kiszámoló  |  2023. június 1. 10:53
Magyarország költségvetése nagyon nagy bajban van, nagyjából ezer sebből vérzik. Idénre másfél száza...
Holdblog  |  2023. június 1. 09:36
Viszonylag alacsony részvényhányaddal, mérsékelt kockázattal sikerült az utóbbi tíz év legjobb abszo...
Súlyos: az 1-3 éves gyerekek negyedének vannak félelmei különböző ételektől

Beszámolók szerint az 1-3 éves korosztály 25%-a - tehát minden negyedik gyermek - elutasít valamilyen ételt, és sokuknál óvodás, általános iskolás korban is fennáll még a probléma.

Megdőlt a 120 milliós közösségi finanszírozási rekord – itt az EU-s pénzek utódja? (x)

Az egyre népszerűbb finanszírozási forma itthon is gyorsan terjed, egyre többen ismerik és használják.

Balogh Petya: Önmagunkkal versenyzünk, és van hova fejlődni (x)

Bár sokat fejlődött az utóbbi években a hazai startup ökoszisztéma, még egy nagyságrenddel, szinte minden fontos mutatóban le van maradva a régiós élvonaltól.

Szemet vetett erre a szektorra Balogh Petya: 50 ezerért még te is a cégtársa lehetsz

A 120 fős tulajdonosi közösség mellé most Balogh Petya cége is beszállt a Brancs közösségi finanszírozási platformba.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. június 2. péntek
Kármen, Anita
22. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Portfolio Balaton Business Forum 2023
Együtt a régió szereplői
EZT OLVASTAD MÁR?