Budapest, Hungary - 2 September 2022: Logo of Hungarian Post (Magyar Posta)

Atyaég! 2300 fővel kevesebben dolgoznak postásként Magyarországon, mint 2022-ben

2024. április 19. 15:04

200 milliárd felett volt a Posta árbevétele tavaly úgy, hogy több mint kétezerrel kevesebben dolgoznak az állami cégnél.

2023-ban 246 milliárd forintos árbevételt ért el a Magyar Posta, mindezt úgy, hogy 2022-höz képest 2300 fővel kevesebben dolgoznak az állami társaságnál - ezt mondta egy pénteki sajtótájékoztatón Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter a Portfolio jelentése szerint.

A miniszter elmondta, hogy több mint 20 ezren dolgoznak a postánál, az egész országban fontos szerepet tölt be a szervezet, vidéken, a falvakban is jelen vannak - kezdte sajtótájékoztatóját Nagy Márton. Közfeladatot ellátó intézmény, kapcsolatot tart az állampolgárokkal, levelek kiküldésén és csomagok kézbesítésén keresztül - tette hozzá. Kritikus infrastruktúráról van szó, a megfelelő áruk áramoltatása alapvető fontosságú - hívta fel a figyelmet Nagy Márton.

A társaság 246 milliárd forintos árbevételt ért el, és 445 millió darab levelet kézbesített tavaly. A Posta emellett 29 millió csomagot kezelt, 138,6 millió csekkbefizetést tett lehetővé 1800 milliárd forint értékben. 1,8 millió darab állampapír tranzakció történt, elindult a posta partner program is. Üzembe helyzték az 550. csomagautomatájukat is, valamint megteremtette az alapjait, hogy külföldön is terjeszkedjen.

A posta volt, van és lesz

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

- mondta összefoglalva Nagy Márton. A Pénzcentrum éppen ma írt arról, hogy bár az ingyenes készpénzfelvétel a jövő évtől a postahivatalokban is lehetséges lesz, sokan nem tudnak majd ezzel élni. Ezt a cikket itt olvashatod el újra:

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. május 18. 15:38
Németh S. Szilárd, az ATV vezérigazgatója nyilatkozott a Media1-nek a két élő választási tévévita ré...
Kasza Elliott-tal  |  2024. május 17. 20:28
Nemrég írtam a Solventumról, levált az MMM-ről és áprilisban a tőzsdére ment. Minden MMM részvényes...
Holdblog  |  2024. május 17. 14:35
A GDP idén 2,4 százalékkal nőhet, jövőre akár a 3 százalékot is meghaladhatja az ütem, de az idei év...
MNB Intézet  |  2024. május 17. 10:20
A pénzügyi műveltség terén kifejezetten jól állunk nemzetközi összevetésben. Az OECD legutóbbi felmé...
Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. május 19. vasárnap
Ivó, Milán
20. hét
Május 19.
Forrásvizek napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. május 18. 19:19
Árfolyamok!
A legfontosabb magyar és nemzetközi részvény és devizaárfolyamok ÉLŐBEN!
Most nem