Woman counting money Euro banknotes, Business or stock market concept image.

Berobbant a budapesti tőzsde: ezek a részvények jócskán elhúztak

2022. november 6. 17:08

Növekvő forgalomban emelkedett a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényindexe a hét mindössze három kereskedési napján, a BUX 42 629,68 ponton zárt pénteken, 1575,97 ponttal, 3,84 százalékkal magasabban, mint egy héttel korábban.

 A részvénypiac heti forgalma a három kereskedési napon 30,63 milliárd forint volt, szemben az előző heti 26,33 milliárd forinttal, a vezető részvények a stagnáló Magyar Telekom kivételével erősödtek.Az Equilor Befektetési Zrt. az MTI-nek küldött heti összefoglalójában kiemelte, a BUX 42 ezer pontos szint felett, számottevő emelkedéssel zárta a hetet, jelentősen felülteljesített mind régiós, mind nemzetközi összehasonlításban.

Az emelkedés mögött a pénteken kezdődött hazai gyorsjelentési szezon húzódik, amelyet a Mol nyitott. A hazai olajtársaság jelentősen felülteljesítette az elemzői várakozásokat, így a csütörtöki, mintegy 4 százalékos emelkedést követően pénteken ismét erősödött a részvény árfolyama. Az olajcég eredménye éves alapon 120 százalékkal szárnyalta túl a tavalyit és 5 százalékkal haladta meg az elemzői várakozásokat - írták az összefoglalóban.

Felidézték, a héten negatív kilátást adott a Moody's az európai bankszektornak. A hitelminősítő szerdán bejelentette, hogy stabilról negatívra rontja 6 európai országban a bankszektor kilátásait. Magyarország, Csehország, Németország, Olaszország, Lengyelország és Szlovákia esetében az infláció és az emelkedő kamatok rontják a vállalkozások és a háztartások hitelképességét, ami növelheti a nemteljesítő hitelek arányát.

A héten a legnagyobb mértékben 6,04 százalékkal a Mol erősödött 6,24 milliárd forintos forgalom mellett, a papír pénteken 2634 forinton fejezte be a kereskedést. A Magyar Telekom árfolyama a héten nem változott, a részvény 297 forint maradt, forgalma meghaladta a 158 millió forintot. Az OTP árfolyama 5,76 százalékkal erősödött a héten, forgalma 18,5 milliárd forint volt, a részvény pénteken 9550 forinton zárt. A Richter árfolyama 0,18 százalékkal emelkedett 5 milliárd forintos forgalomban, a részvény 8195 forinton fejezte be a kereskedést pénteken. A kis- és közepes részvények indexe, a BUMIX 3611,19 ponton zárt a héten, ami 39,70 ponttal, 1,11 százalékkal magasabb az előző hetinél.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2023. február 7. 19:13
Látványos amerikai technikai- és csapatsportok, valamint egy Emmy-díjas sporttörténelmi sorozat érke...
Bankmonitor  |  2023. február 7. 07:04
Ügyfeleink gyakran gondolják, hogy a hitelfedezeti biztosítást hamarabb meg lehet kötni, mint a bank...
Holdblog  |  2023. február 7. 06:02
A svájci luxusóragyártás szentháromságának egyik tagja, az Audemars Piguet idén 30 éve mutatta be a...
Kiszámoló  |  2023. február 5. 12:22
Az Európai Jegybank végre feléledt a Csipkerózsika álmából és jócskán az események után kullogva elk...
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

NAPTÁR
Tovább
2023. február 7. kedd
Tódor, Rómeó
6. hét
Február 7.
A házasság hete
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?