7 °C Budapest
Woman counting money Euro banknotes, Business or stock market concept image.

Berobbant a budapesti tőzsde: ezek a részvények jócskán elhúztak

2022. november 6. 17:08

Növekvő forgalomban emelkedett a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényindexe a hét mindössze három kereskedési napján, a BUX 42 629,68 ponton zárt pénteken, 1575,97 ponttal, 3,84 százalékkal magasabban, mint egy héttel korábban.

 A részvénypiac heti forgalma a három kereskedési napon 30,63 milliárd forint volt, szemben az előző heti 26,33 milliárd forinttal, a vezető részvények a stagnáló Magyar Telekom kivételével erősödtek.Az Equilor Befektetési Zrt. az MTI-nek küldött heti összefoglalójában kiemelte, a BUX 42 ezer pontos szint felett, számottevő emelkedéssel zárta a hetet, jelentősen felülteljesített mind régiós, mind nemzetközi összehasonlításban.

Az emelkedés mögött a pénteken kezdődött hazai gyorsjelentési szezon húzódik, amelyet a Mol nyitott. A hazai olajtársaság jelentősen felülteljesítette az elemzői várakozásokat, így a csütörtöki, mintegy 4 százalékos emelkedést követően pénteken ismét erősödött a részvény árfolyama. Az olajcég eredménye éves alapon 120 százalékkal szárnyalta túl a tavalyit és 5 százalékkal haladta meg az elemzői várakozásokat - írták az összefoglalóban.

Felidézték, a héten negatív kilátást adott a Moody's az európai bankszektornak. A hitelminősítő szerdán bejelentette, hogy stabilról negatívra rontja 6 európai országban a bankszektor kilátásait. Magyarország, Csehország, Németország, Olaszország, Lengyelország és Szlovákia esetében az infláció és az emelkedő kamatok rontják a vállalkozások és a háztartások hitelképességét, ami növelheti a nemteljesítő hitelek arányát.

A héten a legnagyobb mértékben 6,04 százalékkal a Mol erősödött 6,24 milliárd forintos forgalom mellett, a papír pénteken 2634 forinton fejezte be a kereskedést. A Magyar Telekom árfolyama a héten nem változott, a részvény 297 forint maradt, forgalma meghaladta a 158 millió forintot. Az OTP árfolyama 5,76 százalékkal erősödött a héten, forgalma 18,5 milliárd forint volt, a részvény pénteken 9550 forinton zárt. A Richter árfolyama 0,18 százalékkal emelkedett 5 milliárd forintos forgalomban, a részvény 8195 forinton fejezte be a kereskedést pénteken. A kis- és közepes részvények indexe, a BUMIX 3611,19 ponton zárt a héten, ami 39,70 ponttal, 1,11 százalékkal magasabb az előző hetinél.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. április 19. 16:26
Megvan, mennyibe kerül majd az HBO Maxot, a discovery+ szolgáltatást és az Eurosportot egyesítő stre...
ChikansPlanet  |  2024. április 19. 12:49
A tornádók minden évben hatalmas pusztításokat végeznek szerte a világon, a tudósok pedig aggódva fi...
Holdblog  |  2024. április 19. 12:25
Megint immáron nyolcadik alkalommal mi lettünk Az Év Alapkezelője. Mellette a HOLD Részvény, a Deep...
Kiszámoló  |  2024. április 19. 10:08
Tavaly már mindenki temette Kínát és az új Japánnak hívták. Japán a második világháború után hatalma...
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem