36 °C Budapest
Donation items for those suffering from epidemics.

Bicskanyitogató: vibrátor, véres bugyi lapult a rászorulóknak küldött adományban

2021. május 12. 14:31

Sokkoló, hogy egyesek mit értenek adomány és adományozás alatt. A rászorulókat segítő TündérPakk Közhasznú Alapítvány alapítója szinte mindent látott már, de még így is sokszor kiakad a mérce. Avagy mi járhat a fejében annak, aki egy nélkülöző családnak szánt csomagba penészes kabátot, vibrátort, rohadó bakancsot (talpán száraz kutyagumival) vagy koszos, vérfoltos fehérneműt pakol?

Ha a tudatos adományozásról beszélünk, a pozitív példák mantrázása sajnos nem elegendő. A kiugró negatív példák említése nélkül – legyenek azok bármennyire is mellbevágók – lehetetlen érzékeltetni, hogy egy közhasznú alapítvány munkatársainak és önkénteseinek mivel kell nap mint nap megbirkózniuk. Életük jelentős részét nélkülözni kénytelen családok támogatásának szentelik, minden idejüket arra fordítják, hogy mosolyt csaljanak az elesettek arcára. Ott és azzal segítenek, ahol és amire csak szükség van.

Azonban most képzeljük el, hogy egy nyitásra váró „szeretetcsomag” nem adományt, hanem valójában hulladékot rejt. Vagy még annál is rosszabbat: penészes kabátot, vibrátort, rohadó bakancsot (talpán száraz kutyagumival) és koszos, vérfoltos fehérneműt. És mindez sajnos többször is megtörtént. Bárcsak túloznánk. Ezeket a csomagokat ráadásul egy olyan civilszervezetnek kell saját költségen szortíroznia, kezelnie, tárolnia és elszállíttatnia, amely minden felajánlott forintot ennél csak jobban tudna felhasználni, és csupán egy alig 40 négyzetméteres raktárhelyiségben, limitált ideig tudja tárolni az adományokat.

Hajmeresztő, hogy sokan úgy gondolják, jót tesznek, míg tulajdonképpen emberszámba sem veszik a rászorulókat. Az adományozás nem lomtalanítás, a jótékonysági szervezet pedig nem hulladéklerakó! Még akkor sem, ha használt holmit adományozunk. Úgy látjuk, hogy empátia és józan ész területén is van még hova fejlődni, és ennek addig is a rászorulók isszák meg a levét

– hangsúlyozta Szomolányi Tímea, a TündérPakk Közhasznú Alapítvány alapítója.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 42 034 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 9,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 42 083 forintos törlesztőt (THM 10,01%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

A legfrissebb KSH-adatok szerint Magyarországon 31.238 egyedülálló nő és 3552 egyedülálló férfi nevel 3 vagy még annál is több gyereket. A koronavírus a magyar társadalom számos egyéb rétegei mellett a rászoruló egyszülős családokat is minden eddiginél kilátástalanabb helyzetbe sorolta, ezért a TündérPakk Közhasznú Alapítvány is komolyabb figyelmet fordít a támogatásukra és a figyelemfelhívásra.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2022. augusztus 18. 12:19
Újabb újságíró lett gyilkosság áldozata Mexikóban, az egyik helyi hírportált üzemeltet Juan Arjón Ló...
Holdblog  |  2022. augusztus 18. 06:05
Korábban a HOLDBLOG-on már írtunk róla, hogy az orosz-ukrán konfliktus után Kína és Tajvan viszonyár...
Buxelliott  |  2022. augusztus 17. 10:45
Elérkezett az id, amikor helye és lehetsége is van a longnak. Megjelent a charton egy sokak által is...
MNB Intézet  |  2022. augusztus 17. 09:31
Kicsi az esélye, hogy jelents pénzügyi felfordulás indul el Kínában a mostani jelzáloghitelpiaci pro...
Nagy siker a közösségépítő agrárprogram: így fogadhatsz Te is örökbe egy birsalmafát

Hatalmas siker a birsalmafa-örökbefogadó program, az a cél pedig, hogy közösséget építsenek, egyre inkább beérni látszik.

Semmit nem ér csak az ötlet: sok magyar így rontja el az esélyeit arra, hogy a saját főnöke lehessen

Sokakat vonz az, hogy a saját főnöke legyen, ráadásul többen éreztük már úgy, hogy olyan ötlettel rukkoltunk elő, ami tényleg felpörgetné a piacot.

Alapvető hibákon úszik el a magyarok pénze: erre figyelj, ha nem akarsz legatyásodni

A mostani gazdasági helyzetbe szinte bármit megtennénk, hogy spóroljunk, azonban sokan tapasztalhatják azt, hogy hiába igyekeznek, még így is elfolyik a pénz a bankszámlájukról.

Ilyet még nem láttál: így adnák ki a magyar gyerekek kedvenc könyvét újra

Közösségi finanszírozással adnák ki újra a 2012-es év gyerekkönyvét, a Dobozvárost.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 18. csütörtök
Ilona
33. hét
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Októberben jön a magyar pénzügyi szakma nagy találkozója.
Energy Investment Forum 2022 - A MEKH szakmai támogatásával
Válság kontra klímacélok? Lesz miről beszélni az Energy Investment Forum-on!
Private Health Forum 2022
A hazai magánegészségügy legkiemelkedőbb konferenciája.
EZT OLVASTAD MÁR?