13 °C Budapest
Budapest, Hungary - Mars 31, 2016: Pharmacy open for urgencies at night in the famous Andrassy Avenue in Budapest.

Ügyeletes gyógyszertár 2022: itt lesz nyitva patika karácsony, szilveszter alatt és két ünnep között

2022. december 17. 15:01

Ahogy azt megszokhattuk a korábbi években, az ünnepek táján a patikák is zárva tartanak, hasonlóan a boltokhoz. Idén egészen változó lehet a magyar gyógyszertárak nyitvatartása: egyes helyeken csak a december 26-i, hétfői nyitvatartás lesz randhagyó az egyébként megszokotthoz képest, míg máshol két ünnep között végig zárva lesznek. Az is változó, hogy 24-én és 31-én szombaton hol lesz nyitva a patika. Mutatjuk, hol érhető el az ügyeletes patikák listája, ha zárva lenne a hozzánk közeli vagy kedvelt gyógyszertár az ünnepek alatt.

Mindig érdemes még az ünnepek előtt betérni a patikába, és feltölteni a gyógyszerkészleteket. Ha rendszeres gyógyszerszedő valaki, akkor mindenképp ellenőrizze, kitart-e a már kiváltott szer az ünnepi időszak végéig. Akár otthon ünnepel valaki, akár utazik, ne feledkezzen meg a házi patika feltöltéséről, mert egy kellemetlen fejfájás vagy gyomorégés könnyen elronthatja az ünnepet. Hogyha mégis olyan szerre lenne szükség sürgősen, amit nem tartunk otthon, vagy kifogyott, kénytelenek leszünk ügyeletes patikát keresni. Az ünnepek alatt is nyitva tartó gyógyszertár keresővel könnyedén találhatunk hozzánk közelit.

A gyógyszertárak idén is zárva lehetnek az ünnepek alatt, december 26-án biztosan, a többi napokon pedig patikától függően. Ha mégis szükség van sürgősen gyógyszerre, akkor az ünnepnapokon is nyitva tartó, valamint az ügyeletes és készenlétet ellátó gyógyszertárakat érdemes felkeresni. Ezek listája elérhető az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) honlapján:

Itt először az első sorban a megyét érdemes megadni, majd tovább szűkíthető az ügyeletes vagy készenléti gyógyszertár sorában a településre a keresés. Adott napra, vagy adott dátumra is kerehetünk, az OGYÉI kilistázza a nyitva lévő patikákat.

Ezenkívül a gyógyszertárak bejáratánál is jól látható helyen és jól olvasható módon jelezni kell a legközelebbi, folyamatosan nyitva tartó vagy ügyeleti, készenléti szolgálatot teljesítő közforgalmú gyógyszertár nevét, címét, telefonszámát, valamint az ügyeleti, illetve a készenléti szolgálat kezdő és befejező időpontját. Emellett fel kell tüntetni a legközelebbi felnőtt és gyermekorvosi ügyelet címét, telefonszámát is, így az interneten túl a legközelebbi patikánál is szerezhetünk információt az ügyeleti vagy készenléti szolgálatot ellátó gyógyszertárakról.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem