4 °C Budapest
Budapest, Hungary - Mars 31, 2016: Pharmacy open for urgencies at night in the famous Andrassy Avenue in Budapest.

Ügyeletes gyógyszertár 2022: itt lesz nyitva patika karácsony, szilveszter alatt és két ünnep között

2022. december 17. 15:01

Ahogy azt megszokhattuk a korábbi években, az ünnepek táján a patikák is zárva tartanak, hasonlóan a boltokhoz. Idén egészen változó lehet a magyar gyógyszertárak nyitvatartása: egyes helyeken csak a december 26-i, hétfői nyitvatartás lesz randhagyó az egyébként megszokotthoz képest, míg máshol két ünnep között végig zárva lesznek. Az is változó, hogy 24-én és 31-én szombaton hol lesz nyitva a patika. Mutatjuk, hol érhető el az ügyeletes patikák listája, ha zárva lenne a hozzánk közeli vagy kedvelt gyógyszertár az ünnepek alatt.

Mindig érdemes még az ünnepek előtt betérni a patikába, és feltölteni a gyógyszerkészleteket. Ha rendszeres gyógyszerszedő valaki, akkor mindenképp ellenőrizze, kitart-e a már kiváltott szer az ünnepi időszak végéig. Akár otthon ünnepel valaki, akár utazik, ne feledkezzen meg a házi patika feltöltéséről, mert egy kellemetlen fejfájás vagy gyomorégés könnyen elronthatja az ünnepet. Hogyha mégis olyan szerre lenne szükség sürgősen, amit nem tartunk otthon, vagy kifogyott, kénytelenek leszünk ügyeletes patikát keresni. Az ünnepek alatt is nyitva tartó gyógyszertár keresővel könnyedén találhatunk hozzánk közelit.

A gyógyszertárak idén is zárva lehetnek az ünnepek alatt, december 26-án biztosan, a többi napokon pedig patikától függően. Ha mégis szükség van sürgősen gyógyszerre, akkor az ünnepnapokon is nyitva tartó, valamint az ügyeletes és készenlétet ellátó gyógyszertárakat érdemes felkeresni. Ezek listája elérhető az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) honlapján:

Itt először az első sorban a megyét érdemes megadni, majd tovább szűkíthető az ügyeletes vagy készenléti gyógyszertár sorában a településre a keresés. Adott napra, vagy adott dátumra is kerehetünk, az OGYÉI kilistázza a nyitva lévő patikákat.

Ezenkívül a gyógyszertárak bejáratánál is jól látható helyen és jól olvasható módon jelezni kell a legközelebbi, folyamatosan nyitva tartó vagy ügyeleti, készenléti szolgálatot teljesítő közforgalmú gyógyszertár nevét, címét, telefonszámát, valamint az ügyeleti, illetve a készenléti szolgálat kezdő és befejező időpontját. Emellett fel kell tüntetni a legközelebbi felnőtt és gyermekorvosi ügyelet címét, telefonszámát is, így az interneten túl a legközelebbi patikánál is szerezhetünk információt az ügyeleti vagy készenléti szolgálatot ellátó gyógyszertárakról.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. február 1. szerda
Ignác
5. hét
Február 1.
A civilek napja
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?