18 °C Budapest
Coronavirus molecule

Egész Európa vörösbe borult: tombol az omikron a kontinensen

2022. január 28. 18:34

Frissítette EU-s járványtérképét az Európai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központ. Egész Európa sötétvörös minősítést kapott, ami a legsúlyosabb. 

Frissítette EU-s járványtérképét az Európai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központ, a hetente frissülő térképükön egész Európa sötétvörös minősítést kapott, ami a legsúlyosabb.

Ez azt jelenti, hogy a százezer főre eső pozitív tesztek száma meghaladja az ötszázat. Az ECDC térképén Magyarországot is sötétvörösként ábrázolják. Románia és Lengyelország bizonyos régióban azonban egy fokkal jobb a helyzet; azokat a térkép piros színnel jelöli, az az ott 200 és 500 közé esik a 100 ezer főre jutó pozitív tesztek száma. A magas fertőzésszámokat a kontinensen is erősen terjedő omikron vírusváltozat okozza.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ilyen egyszerűen keresheted rommá magad egy webshoppal: a profik így csinálják!

Az uniós tagállamok közül a második legnagyobb mértékben nőtt az internetet vásárlásra is használók aránya Magyarországon az elmúlt öt évben.

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 29. vasárnap
Magdolna
21. hét
Május 29.
Hősök napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. május 29. 07:30