-1 °C Budapest
Tolna, 2021. szeptember 24.Varga Imre gyermekgyógyász szakorvos beolt egy diákot a német-amerikai fejlesztésû Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyag, a Comirnaty-vakcina második adagjával az iskolai oltások második körében a tolnai városi sportcsarnok orvosi szobájában 2021. szeptember 24-én.MTI/Kiss Dániel

Egyre csuszik le az oltási rangsorban Magyarország: már a fél EU előz minket

2021. szeptember 25. 11:31

Már csak a 18. helyen állunk az uniós átoltottsági rangsorban. Az emberek 65,9 százaléka kapta meg eddig a második adag vakcinát, az EU-ban már hét állam is 80 százalék feletti átoltottságnál jár.

A középmezőny végén kullog Magyarország az uniós átoltottsági rangsorban - írja a Népszava. A lap szerint folyamatos a csúszás az elmúlt hetekben, a az Európai Betegségmegelőzési és Járványügyi Központ (ECDC) friss adatai szerint a teljesen átoltott – azaz két dózist kapott – felnőttek körében egy héttel ezelőtt még a 17. volt Magyarország, most azonban már csak a 18-ik helyen állunk.

Miközben Magyarországon csak az emberek 65,9 százaléka kapta meg eddig a második adag vakcinát, az EU-ban már hét állam is 80 százalék feletti átoltottságnál jár, az uniós átlag pedig 72,5 százalék.

A lap figyelmeztet, hogy az oltási program megakadása egyre inkább látható a járványügyi adatokban is: tegnapra tovább nőtt az új fertőzöttek száma: egy nap alatt 531 új pozitív esetet találtak, utoljára ekkora értéket májusban mértek. Az áldozatok száma is nő, pénteken már hat beteg halálát jelentették be.

Címlapkép: Kiss Dániel, MTI/MTVA

NEKED AJÁNLJUK
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. január 27. péntek
Angelika
4. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?