20 °C Budapest
Miskolc, 2021. augusztus 4.A német-amerikai fejlesztésû Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyag, a Comirnaty-vakcina fecskendõkben elõkészítve az oltáshoz a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórházban kialakított oltóponton Miskolcon 2021. augusztus 4-én.MTI/Vajda János

Érthetetlen: több tízezer magyarnak vonták be a védettségi igazolványát

2021. augusztus 5. 08:32

Majdnem 100 ezer magyarnak lett érvénytelen a védettségi igazolványa a közelmúltban, mert nem vették fel a második oltást. Kiderült, hogy arányaiban a legtöbben a Sinopharmot nem kérték. Magyarországon vakcinabőség van, 9,77 millió magyarból 9,725 milliót be is tudnánk oltani, ami 99,6 százalékos arányt jelent.

Összességében már 18,9 millió dózis koronavírus elleni vakcina érkezett tavaly év vége óta hazánkba, amivel a teljes lakosságot be tudnánk oltani a csecsemőkkel és a századik életévüket bőven betöltőkkel együtt - derült ki a 24.hu összesítéséből.

A portál az Európai Betegségvédelmi és Járványügyi Központ (ECDC) adatai alapján azt írja, Magyarország a legnagyobb oltáshalmozó az EU-ban: ha csak a vakcinákon múlna, 9,77 millió magyarból 9,725 milliót be is tudnánk oltani, ami 99,6 százalékos arányt jelent. Csak a felnőttek körében ez az arány 120 százalékos, úgyhogy a harmadik oltásra is maradna bőven vakcina.

Ők jellemzően csak a védettségi kártya miatt oltatták be magukat, ám idő közben arra számos helyen nincs már szükség. Ám az is lehet, hogy a két oltás között megbetegedtek. A portál megnézte azt is, melyik vakcina esetében hagyták ki a legtöbben a második adagot:

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

  • A Sinopharm oltása augusztus első napjával bezárólag 1 055 755 embernek lett volna esedékes, ennek ellenére 1 031 919 dózist adtak be belőle, így közel 24 ezer olyan ember van, aki nem vette fel (2,3 százalékos hiány).
  • A Pfizer esetében 35 ezren nem kérték a második adagot, de mivel ebből jóval többet adtak be (2,41 milliót), így a hiány is sokkal kisebb (1,4 százalék).
  • A legfegyelmezettebbek a szputnyikosok voltak, mindössze szűk 12 ezren nem vették fel a második oltást a 911 ezerből, ami 1,3 százalékos hiányt jelent).
  • A legnagyobb (háromszázalékos) hiány pedig az AstraZenecával oltottak esetében mutatkozik.

Címlapkép: MTI Fotószerkesztőség/Vajda János, MTI/MTVA

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 17. péntek
Zsófia
37. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?