Megszólaltak a magyar házi gyermekorvosok: ezt most mindenképp fenn kell tartani

Megszólaltak a magyar házi gyermekorvosok: ezt most mindenképp fenn kell tartani

MTI
2020. december 23. 12:02

A magyar házi gyermekorvosi rendszer évtizedek óta - a világon egyedülálló módon - alanyi jogon és térítésmentesen biztosítja minden gyermeknek a magas színvonalú gyermekgyógyász szakorvosi alapellátást az ország legnagyobb részén.

Az alapellátó gyermekorvosokra az egészségügy frontvonalában óriási teher hárul, hiszen a járványügyi veszélyhelyzet miatt nehezített körülmények között kell helytállnunk, mindennapi munkánk rövid idő alatt gyökeresen megváltozott, napok alatt kellett átszerveznünk a rendeléseket. Zökkenőmentesen elindítottuk a telemedicinán keresztüli rendeléseket - írja közleményében a Házi Gyermekorvosok Egyesülete.

A személyes kontaktussal járó vizsgálatok számának - és ezzel a fertőzés kockázatának - csökkentése érdekében átszerveztük a kötelező védőoltások és egészséges tanácsadások megszokott rendjét. Idén sem maradtak el a kötelező védőoltások. A védőoltási rendszer sikeres fenntartásával megőriztük a hazai gyermek-alapellátás egyik legfontosabb vívmányát - írják.

A Házi Gyermekorvosok Egyesületében azon dolgozunk, hogy minden időben a lehető legjobban megfeleljünk a változó igényeknek, annak érdekében, hogy ez a rendszer továbbra is hatékonyan működhessen, és a Magyarországon élő gyermekek az őket megillető legmagasabb szintű egészségügyi ellátásban részesülve válhassanak boldog és egészséges felnőttekké.
Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 20. péntek
Bernát, Felícia
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?