15 °C Budapest
Megszólaltak a magyar házi gyermekorvosok: ezt most mindenképp fenn kell tartani

Megszólaltak a magyar házi gyermekorvosok: ezt most mindenképp fenn kell tartani

MTI
2020. december 23. 12:02

A magyar házi gyermekorvosi rendszer évtizedek óta - a világon egyedülálló módon - alanyi jogon és térítésmentesen biztosítja minden gyermeknek a magas színvonalú gyermekgyógyász szakorvosi alapellátást az ország legnagyobb részén.

Az alapellátó gyermekorvosokra az egészségügy frontvonalában óriási teher hárul, hiszen a járványügyi veszélyhelyzet miatt nehezített körülmények között kell helytállnunk, mindennapi munkánk rövid idő alatt gyökeresen megváltozott, napok alatt kellett átszerveznünk a rendeléseket. Zökkenőmentesen elindítottuk a telemedicinán keresztüli rendeléseket - írja közleményében a Házi Gyermekorvosok Egyesülete.

A személyes kontaktussal járó vizsgálatok számának - és ezzel a fertőzés kockázatának - csökkentése érdekében átszerveztük a kötelező védőoltások és egészséges tanácsadások megszokott rendjét. Idén sem maradtak el a kötelező védőoltások. A védőoltási rendszer sikeres fenntartásával megőriztük a hazai gyermek-alapellátás egyik legfontosabb vívmányát - írják.

A Házi Gyermekorvosok Egyesületében azon dolgozunk, hogy minden időben a lehető legjobban megfeleljünk a változó igényeknek, annak érdekében, hogy ez a rendszer továbbra is hatékonyan működhessen, és a Magyarországon élő gyermekek az őket megillető legmagasabb szintű egészségügyi ellátásban részesülve válhassanak boldog és egészséges felnőttekké.
Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 6. csütörtök
Ivett, Frida
18. hét
Május 6.
Jelszó világnap
EZT OLVASTAD MÁR?