5 °C Budapest

Felére esett vissza a taxisok forgalma: van, aki fél éve munkanélküli

2020. december 17. 09:36

Van olyan taxis, aki más munkával egészíti ki a bevételét, az intézmények bezárása miatt nagy gondban vannak a személyszállítósok. Az érdekképviselet elnöke állami segítséget szeretne.

Jóval nagyobb károkat okozott és még jelenleg is okoz a második hullám, mint az előző tavaszi - mondja Metál Zoltán az Országos Taxis Szövetség (OTSZ) elnöke a növekedés.hu-nak. A portálnak olyan személyszállító is megszólalt, aki elmondása szerint takarítói mellékállással egészíti ki a megcsappanó bevételeit. Metál elmondta: az este nyolcas kijárási tilalom mellett az intézmények bezárása is nehezen érintette őket. 

Az éttermek, kávézók, mozik, színházak, múzeumok mellett a szállodák visszaesése okoz még jelentős gondot a fuvarozóknak. A nagyobb fuvarszervező társaságok 50-60 százalékkal kevesebb fuvart teljesítenek, de vannak olyan szolgáltatók is - így például azok akik csak a nagyobb  hotelek kiszolgálására fókuszáltak - akik gyakorlatilag tavasz óta munkanélküliek - írja a portál. Az érdekképviseleti vezető "gyors és célzott mentőcsomagot várunk a kormánytól", mivel szerint tavaszhoz képest, amikor komoly segítséget kapott az ágazat, most lényegesen rosszabb a helyzet.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Most bárki fillérekért lecsaphat Magyarország egyik legnagyobb kincsére: érdemes sietni, hamar elkapkodják

Bár a 20 ezer magyar méhész 1,2 millió méhcsaládja évente 25 ezer tonna mézet termel, Magyarországon az egy főre jutó mézfogyasztás mindössze 1 kg/év.

Ismered a Ferit? Milyen Ferit? Vadiúj főzelékbár hódíthatja meg Budapestet

Újabb gasztronómiai témájú sikersztori a Brancsnál: közösségi előfinanszírozásból nyithatja meg főzelékbárját az ötletgazda Szatmári Ferenc, azaz Főzelékes Feri.

Súlyos rendellenesség ütötte fel a fejét a magyar iskolákban: minden tizedik gyerek érintett

Október a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar, azaz az ADHD rendellenesség tudatosításának hónapja, amiben Magyarországon az iskoláskorú gyerekek 8-10 százaléka érintett.

Így szakadt szét a magyar társadalom: ez a 10 legolcsóbb és legdrágább Petőfi utca itthon

A Pictorial Collective-vel karöltve készítette el az elmúlt egy év leforgása alatt a Petőfi utcák népe című fotósorozatot, aminek kapcsán Stiller Ákossal beszélgettünk

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. november 28. kedd
Stefánia
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
OTTHONTEREMTÉS 2024-BEN
Jelzáloghitelek, CSOK Plusz, Babaváró és ingatlanpiaci trendek
Most nem