13 °C Budapest

Újabb magyar gyárban vezetnek be korlátozásokat a koronavírus miatt

2020. március 17. 16:25

A koronavírus terjedése miatt egyre több helyen lépnek életbe különleges intézkedések. A Magyar Suzuki Zrt.-nél például törölték a délutáni műszakot, és felfüggesztették a gyakornokok munkavégzését. A koronavírus terjedése miatt egyre több helyen lépnek életbe különleges intézkedések. Kedden a győri Audi-gyár bejelentette, a termelést péntekig fokozatosan leállítják, jövő hétfőtől pedig nem termel a hazai operáció.

A jelenlegi járványügyi helyzet és ennek következtében a magyar, valamint a külföldi kormányzati döntések a Magyar Suzuki Zrt. számára is új helyzetet teremtett. 

Megalakult egy operatív törzs, amely folyamatosan azon dolgozik, hogy a munkatársaink egészségének védelmében - a körülmények függvényében - minden szükséges intézkedést meghozzon, illetve a gazdasági veszteségeket minimalizálja

- mondta a Portfolio-nak Bonnár-Csonka Zsuzsanna vállalati kommunikációs vezető, hozzátéve, hétfőtől az alábbi intézkedések léptek életbe:

  • A Magyar Suzuki Zrt. Szlovákiából nem indít buszjáratokat.
  • Termelés: délelőttös műszak indul, a délutános műszak törölve.
  • Budapestről a Magyar Suzuki Zrt. nem indít buszokat. Budapestről csak azon munkatársaink jöhetnek és állhatnak munkába, akik szokás szerint saját gépjárművel járnak dolgozni. 
  • Gyakornokok munkavégzése felfüggesztve visszavonásig.
  • 60 év feletti munkatársaik saját egészségük megóvása érdekében szintén nem állhatnak munkába.
  • Akinek a munkaköre engedi, az a kolléga home office-ból dolgozik.

Bonnár-Csonka Zsuzsanna elmondta, már hetekkel ezelőtt számos biztonsági intézkedést bevezettek, például márciustól töröltek minden külföldi üzleti utat, illetve olyan találkozót, amelyben más országból érkező partner is érintett lenne.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 
Külföldi üzleti partnereink nem léphetnek be a gyár területére. A belföldi üzleti partnereink csak akkor jöhetnek be, ha a látogatást megelőző két hétben nem jártak más országban. Erről az érkezőknek nyilatkozatot is kell tenniük. Ezen felül igyekszünk az üzleti partnereinkkel történő személyes találkozók számát minimalizálni. Arra ösztönözzük kollégáinkat, hogy telefonon vagy online intézzék a megbeszéléseiket

- mondta, hozzátéve, a vállalat területén eddig is lehetőséget biztosítottak kézfertőtlenítésre a munkatársak számára, de most a megszokott pontokon kívül számos további helyen is elérhetővé tették az antibakteriális kézfertőtlenítést. Megkerestük az Egis Gyógyszergyár Zrt.-t is, amely a Portfolio megkeresésére közölte, a vállalatnál követik és betartják a mindenkori hatósági egészségügyi előírásokat és ajánlásokat, az arra alkalmas munkakörökben ismert és bevált gyakorlat a home office és a távmunka, ezt most szélesebb körben alkalmazzák.

A koronavírusjárvány jelenleg nem okoz olyan fennakadást, amelyet ne tudnánk megoldani vagy áthidalni munkaszervezési módosításokkal

- írták.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 28. csütörtök
Gedeon, Johanna
13. hét
Március 28.
Nagycsütörtök
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm