7 °C Budapest

Címke: vodafone magyarorszag (12 cikk)

Pénzcentrum | 2019. december 27. 13:02

Ezekben a szakmákban szénné keresheted magad: diploma sem kell

A Pénzcentrum oldalán 2018 elején elindított interjúsorozatunk keretében a legjelentősebb, a legtöbb embert foglalkoztató hazai vállalatok hr vezetőivel készítünk interjút. A sorozat 2019-ben is folytatódott, hiszen továbbra is kíváncsiak voltunk arra, mik a trendek, merre tart a piac.

Pénzcentrum | 2019. május 18. 13:02

Alapvető hibát vétenek a magyar melósok: idővel a teljes megélhetésük rámehet

Az egyre kaotikusabb és gyorsan változó munkaerőpiacon hatalmas előnyben vannak (a jövőben pedig még inkább lesznek azok), akik folyamatosan képzik magukat, új tudást sajátítanak el vagy fejlesztik a már meglévőeket. Igen ám, de Magyarországon az egész "life long learning", azaz élethosszig való tanulás igencsak gyerekcipőben jár. Olyannyira, hogy 2018-ban például a 25-64 éves korosztály csupán hat százaléka képezte magát valamilyen módon, miközben az EU-s átlag 11,1 százalék. A szakemberek pedig - nem meglepő módon - már kongatják a vészharangokat.

Pénzcentrum | 2004. február 3. 08:33

Átfogó piaci körkép (Buda-Cash)

USA: JELENTŐS INGADOZÁSOK, MINIMÁLIS ERŐSÖDÉS - napon belüli erőteljes ingadozásokat követően végül minimális erősödéssel zárt az S&P, míg a Nasdaq gyengült; a kereskedés második felében lezajlott esés piaci kommentárok szerint a határidős piacról indult ki - a nap nyertesei a gyógyszeripari, távközlési és védelmi részvények voltak, gyengén teljesített az autóipar és folytatták