Címke: segélyek (22 cikk)

Pénzcentrum | 2020. május 13. 10:16

Rengeteg magyart keresnek: 900 ezres fizetés, diploma sem kell

Ahogy nő itthon a munkájukat elveszítettek száma, úgy jelennek meg egyre gyakrabban magyar nyelvű, külföldi álláshirdetések, melyek kiemelkeően magas fizetéssel csábítanak Nyugat-Európába. Most ápolói, idősgondozói feladatok ellátására keresnek éppen gyakorlattal rendeklezőket, és bár az utazás jelen körülmények között nem ajánlott, érdemes megnézni ezeket az ajánlatokat.

Pénzcentrum | 2020. április 23. 19:07

Készülj fel a legrosszabbra: előzd meg a totális csődöt, ha mégis kirúgnának

A legfrissebb adatok szerint Magyarországon már 330 ezer munkanélküli van, ám a szakemberek szerint ez még tovább nőhet, és a lakosság akár 9-10 százaléka is elveszítheti a munkáját a következő hetekben, hónapokban. Ilyen környezetben mindenkinek fel kell készülni a legrosszabbra, ehhez a nehéz, stresszes, de remélhetőleg csak átmeneti időszakra adunk most tippeket.

Pénzcentrum | 2018. november 13. 16:30

Itt az igazság: segélyek nélkül rengeteg magyar lehetetlenülne el

Sokak számára a szociális juttatások jelentik az egyetlen jövedelemforrást. Magyarország lakosságának jelentős hányada él szegénységben, miközben jelenleg nem engedhetünk meg magunknak az európai átlagot meghaladó szociális juttatásokat. De segítenek-e a szociális juttatások a lecsúszás elkerülésében?

Pénzcentrum | 2018. szeptember 10. 10:00

Hiába a segély, 1,3 millió magyar nyomorog

1,293 millió olyan ember van Magyarországon, akit a szociális segélyezés ellenére is veszélyeztet a szegénység. A szociális segélyek nélkül tavaly 2,44 millió embert fenyegetett a szegénység kockázata, amely a teljes népesség negyede. A szegénység kockázatának kitettek aránya némileg csökkent 2010 óta, akkor ugyanis még 28,4 százalék volt.