25 °C Budapest

Biztos hozam, mérsékelt kockázat - Új tőke- és hozamvédett származtatott alap az MKB Banktól

Pénzcentrum
2008. szeptember 22. 13:10

A kockázatmentes befektetési eszközök teljesítményét jelentősen meghaladó hozam lehetőségét kínálja mérsékelt kockázatvállalás mellett az MKB Panoráma III. tőke- és hozamvédett származtatott alap. A hároméves futamidő első esztendejének végén 10 százalékos hozamot fizető alapba fektetők a harmadik év leteltével az amerikai, az európai és a japán tőkepiacok teljesítményéből részesedhetnek.

A befektetési elvárások - pénzpiaci bizonytalanságokat tükröző - alakulására reflektálva a kockázatmentes hozamok feletti produkció lehetőségét nyújtó, ezzel párhuzamosan a befektető által vállalt kockázatot mérséklő konstrukciót indít útjára az MKB Bank.

A 2008. szeptember 22-e és október 31-e között jegyezhető, zártvégű MKB Panoráma III. tőke- és hozamvédett származtatott alap a hároméves futamidő első esztendejének végén 10 százalékos hozamot fizet. A harmadik év leteltével pedig az Egyesült Államok, Európa és Japán részvénypiacainak teljesítményéből részesedhet a befektető. A konstrukcióba épített tőkevédelem azt jelenti, hogy bármi történik a piacokon, a befektetett tőke mindenképpen visszajár a futamidő végén.

"Mivel az elmúlt hetek pénzpiaci turbulenciái miatt minden meghatározó tőkepiac részvényindexei látványos mélyrepülésen vannak túl, alkalmas lehet az idő a részvénybefektetések újbóli fontolóra vételére" - állítja Dzsubák Attila, az MKB Befektetési Alapkezelő kereskedési igazgatója. Ez nem csupán a hagyományos, komoly kockázattal járó, közvetlen részvényvásárlás formájában képzelhető el: az MKB Panoráma származtatott alap mérsékelt rizikóval kínál részesedést az 500 legnagyobb amerikai vállalat (S&P 500), az 50 európai társaság (DJ Euro Stoxx 50), valamint a 225 vezető japán cég (Nikkei 225) részvényeit tartalmazó indexek teljesítményéből.

"Amíg tart a bizonytalanság a pénzügyi piacokon, fennmarad a mérsékelt, illetve alacsony kockázatú befektetési alapok népszerűsége" - véli Bereczki Zsuzsanna, az MKB Bank Pénz- és Tőkepiaci Igazgatóságának ügyvezető igazgatója. Jó példa az MKB Befektetési Alapkezelő euróban denominált nyíltvégű tőkevédett befektetési alapja: az augusztus közepén elindított MKB Euro Tőkevédett Likviditási Alapba az elmúlt 1 hónapban több mint 6 milliárd forint megtakarítás áramlott, miközben a forintalapú Garantált Likviditási Alap jegyei is népszerűek.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Az MKB Befektetési Alapkezelő alapjainak nettó eszközértéke augusztusban 8,1 milliárd forinttal emelkedett, így a januártól augusztus végéig terjedő időszakban a bővülés 11,6 százalékos volt. Ezzel az MKB Befektetési Alapkezelő toronymagasan vezet az 1 százalék feletti piacrészű alapkezelők mezőnyében, hiszen az év első nyolc hónapjában a szektorátlag mínusz 6,2 százalék volt - derül ki a Befektetési Alapkezelők és Vagyonkezelők Magyarországi Szövetségének (BAMOSZ) adataiból. Ennek megfelelően az MKB Alapkezelő - amely tavaly is piaci szegmense legdinamikusabban fejlődő szereplői közé tartozott - augusztus végére 4,37 százalékra emelte piaci részesedését.

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
Bankmonitor  |  2022. augusztus 8. 16:46
A hitelbl való ingatlanvásárlás elengedhetetlen eleme az értékbecslés, amely során felmérik a lakás...
MEDIA1  |  2022. augusztus 8. 16:07
A kormánypárti lap még márciusban, a választási kampányban tette közzé a most helyreigazított valótl...
Holdblog  |  2022. augusztus 8. 15:45
Globalizált korunk leglényegesebb jellemzinek egyike, hogy megválaszthatjuk, hol élünk, hol éljenek...
MNB Intézet  |  2022. augusztus 8. 10:17
Idén a kriptoeszközök piacának egyik legnagyobb esését élhették át a befektetk. A kriptopiac jelenle...
Így győzheted le a tomboló inflációt: rengeteg magyar keresi szét magát ezzel a módszerrel

Egy vállalat sikeressége mérettől függetlenül több dolgon múlhat, azonban a sikeres marketing igazán erőssé teheti azt, válság esetén is.

Ez lenne a siker kulcsa? Sok magyar még mindig alábecsüli ezt az eszközt

Ezt mindenképp tudnod kell, mielőtt belevágsz egy start-up finanszírozásába, kezdő vállalkozóként.

Csendes gyilkos pusztítja tömegével a magyarokat: sok apróságon múlhat, megúszod-e

A magyar felnőttek mintegy 60 százaléka fél attól, hogy élete során rosszindulatú daganatot diagnosztizálnak nála.

Közösségi finanszírozás – alternatív, kockázatmentes út az üzleti célok megvalósítása felé (x)

Nincsenek könnyű helyzetben a hazai induló vagy bővülni kívánó vállalkozások: nehezen előrejelezhető egy-egy termék vagy fejlesztés várható sikere vagy megtérülése.

NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 8. hétfő
László
32. hét
Augusztus 8.
Nemzetközi Macska Nap
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?