Biztos hozam, mérsékelt kockázat - Új tőke- és hozamvédett származtatott alap az MKB Banktól

Pénzcentrum
2008. szeptember 22. 13:10

A kockázatmentes befektetési eszközök teljesítményét jelentősen meghaladó hozam lehetőségét kínálja mérsékelt kockázatvállalás mellett az MKB Panoráma III. tőke- és hozamvédett származtatott alap. A hároméves futamidő első esztendejének végén 10 százalékos hozamot fizető alapba fektetők a harmadik év leteltével az amerikai, az európai és a japán tőkepiacok teljesítményéből részesedhetnek.

A befektetési elvárások - pénzpiaci bizonytalanságokat tükröző - alakulására reflektálva a kockázatmentes hozamok feletti produkció lehetőségét nyújtó, ezzel párhuzamosan a befektető által vállalt kockázatot mérséklő konstrukciót indít útjára az MKB Bank.

A 2008. szeptember 22-e és október 31-e között jegyezhető, zártvégű MKB Panoráma III. tőke- és hozamvédett származtatott alap a hároméves futamidő első esztendejének végén 10 százalékos hozamot fizet. A harmadik év leteltével pedig az Egyesült Államok, Európa és Japán részvénypiacainak teljesítményéből részesedhet a befektető. A konstrukcióba épített tőkevédelem azt jelenti, hogy bármi történik a piacokon, a befektetett tőke mindenképpen visszajár a futamidő végén.

"Mivel az elmúlt hetek pénzpiaci turbulenciái miatt minden meghatározó tőkepiac részvényindexei látványos mélyrepülésen vannak túl, alkalmas lehet az idő a részvénybefektetések újbóli fontolóra vételére" - állítja Dzsubák Attila, az MKB Befektetési Alapkezelő kereskedési igazgatója. Ez nem csupán a hagyományos, komoly kockázattal járó, közvetlen részvényvásárlás formájában képzelhető el: az MKB Panoráma származtatott alap mérsékelt rizikóval kínál részesedést az 500 legnagyobb amerikai vállalat (S&P 500), az 50 európai társaság (DJ Euro Stoxx 50), valamint a 225 vezető japán cég (Nikkei 225) részvényeit tartalmazó indexek teljesítményéből.

"Amíg tart a bizonytalanság a pénzügyi piacokon, fennmarad a mérsékelt, illetve alacsony kockázatú befektetési alapok népszerűsége" - véli Bereczki Zsuzsanna, az MKB Bank Pénz- és Tőkepiaci Igazgatóságának ügyvezető igazgatója. Jó példa az MKB Befektetési Alapkezelő euróban denominált nyíltvégű tőkevédett befektetési alapja: az augusztus közepén elindított MKB Euro Tőkevédett Likviditási Alapba az elmúlt 1 hónapban több mint 6 milliárd forint megtakarítás áramlott, miközben a forintalapú Garantált Likviditási Alap jegyei is népszerűek.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Az MKB Befektetési Alapkezelő alapjainak nettó eszközértéke augusztusban 8,1 milliárd forinttal emelkedett, így a januártól augusztus végéig terjedő időszakban a bővülés 11,6 százalékos volt. Ezzel az MKB Befektetési Alapkezelő toronymagasan vezet az 1 százalék feletti piacrészű alapkezelők mezőnyében, hiszen az év első nyolc hónapjában a szektorátlag mínusz 6,2 százalék volt - derül ki a Befektetési Alapkezelők és Vagyonkezelők Magyarországi Szövetségének (BAMOSZ) adataiból. Ennek megfelelően az MKB Alapkezelő - amely tavaly is piaci szegmense legdinamikusabban fejlődő szereplői közé tartozott - augusztus végére 4,37 százalékra emelte piaci részesedését.

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2023. szeptember 22. 22:41
A MIKOM Miskolci Kommunikációs Nonprofit Kft. ügyeire rálátó forrásaink szerint a minap.hu-t, valami...
Holdblog  |  2023. szeptember 22. 13:01
Hikikomoriban szenved világunk. Anélkül, hogy ennek tudatában lenne. Legalábbis a Glóbusz nagyrésze....
KonyhaKontrolling  |  2023. szeptember 22. 07:45
A befektetési stratégiák között az egyik legismertebb, sőt megkockáztatom, hogy a legnagyobb hívőbáz...
MNB Intézet  |  2023. szeptember 21. 10:10
Világszerte egyre élesebb verseny tapasztalható a felsőoktatási intézmények között a hallgatókért. E...
A magyar menzák réméből lesz a jövő igazi szuperétele: disznótáp hozhatja el a forradalmat?

Drasztikusan átalakul a magyar gasztronómia a klímaváltozás miatt: komoly szemléletváltás kell a hazai konyhákban.

Ki nem találod, kiről nevezték el a legtöbb utcát Magyarországon: fotókon a rekorder

Ha egymás mellé tennénk mind a 2800-at, az Atlanti-óceánig is eljuthatnánk; utunk során pedig tökéletesen kirajzolódna egy a magyar társadalomról szóló szubjektív látlelet.

Nem akármibe vágott bele Király Gábor: Guinness-rekordra hajt a magyar kapuslegenda

Már csak 500 nevező kell, hogy magyar Guinness-rekord szülessen októberben! A cél továbbra is, hogy ezren rúgjanak büntetőt az Országos Tizenegyesrúgó Bajnokságon.

Szívszorító: ilyen képeket eddig nagyon kevesen láthattak Budapest szegényeiről

A művészről eddig még nem készült monográfia, ezt a hiányt pótolja az ősszel megjelenő, kétnyelvű (magyar és angol) művészeti album készül.

NAPTÁR
Tovább
2023. szeptember 22. péntek
Móric
38. hét
Szeptember 22.
Európai autómentes nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
Új Pénzcentrum app
A legfrissebb hírek és árfolyamok
MOST NEM
LETÖLTÖM