Címke: elektromos motorkerékpár (20 cikk)

MTI | 2018. június 20. 09:00

Borul a cafeteria: bedarálják a legnépszerűbb juttatásokat

A kormány benyújtotta a parlamentnek az egyes adótörvények és más kapcsolódó törvények módosításáról, valamint a bevándorlási különadóról szóló törvényjavaslatot. Emiatt jelentős változások lesznek jövőre, melyek közül az egyik legfontosabb a cafeteria-rendszer átalakulása.

Pénzcentrum | 2014. május 5. 14:35

Néhány év múlva már mindenki ilyen autóval jár majd

Egy friss, "Merre tart az elektromos autók piaca?" című tanulmánya szerint 2023-ra az elektromos járművek futásteljesítménye éves szinten eléri a hagyományos hajtásúak jelenlegi futásteljesítményét. A realista forgatókönyv szerint 52 000, többségében hibrid, kisebb részben tisztán hálózatról tölthető gépjármű lehet ekkor Magyarországon. Megfelelő szabályozási rendszerrel, infrastruktúrával és támogatásokkal pedig - melyeket például a közelmúltban első olvasatban elfogadott EU-s irányelv is ösztönöz - a járművek száma ennek akár két és félszeresére is ugorhat. A tanulmány rámutat: az elektromos közlekedés elterjedése csökkenti a légszennyezést és a városi zajt, és hosszú távon segíthet az áramfogyasztás ingadozásának kiegyenlítésében.

Pénzcentrum | 2011. november 21. 23:59

Megszavazták: így adózunk jövőre

Hétfőn este elfogadta az Országgyűlés a jövő évi adószabályokat. A változtatások értelmében a jelenlegi 30-ról 37 százalékra emelkedik az egyszerűsített vállalkozói adó (eva) kulcsa, a munkaadó által fizetendő tb-járulék pedig 27 százalékos, szociális hozzájárulási adóvá változik. A parlament 232 igen szavazattal, 78 nem ellenében fogadta el a kormány előterjesztését.

Pénzcentrum | 2009. december 16. 15:02

A szégyentelenül gazdagok álomkarácsonya - galéria

Vannak, akik minden fillért félretesznek a család karácsonyára, és vannak, akiknél az ajándékozás nem ismer határokat. A hipergazdagok világában bizony könnyen röpködnek a milliók, az exkluzív meglepetések nem ismernek határokat.

Pénzcentrum | 2009. március 26. 05:55

Teszt: mit tud a két kerék a négyhez képest?

Ahogy közeledik a jó idő, egyre többen cserélik le az autót, illetve a tömegközlekedést kétkerekű járműre, kerékpárra, vagy robogóra. Akik azonban még csak kacérkodnak a gondolattal, hogy hasonló lépésre szánják magukat, és beruházzanak egy kétkerekűre, vagy épp lecseréljék régi járgányukat, talán segítségükre lehet a német autószövetség (Adac) most megjelent első motorkerékpár-tesztje. Lássuk, melyik kétkerekű viszi a pálmát!

Pénzcentrum | 2008. szeptember 19. 05:40

40 %-os "haláladó": tovább kaszál az APEH!

Az adóhatóság bevételeinek ugyan kevesebb, mint 2 %-a származik az illetékekből, a lakosságot terhelő fizetési kötelezettségeket azonban sokan túlzónak tartják. Az elmúlt években több politikus is szélmalomharcot vívott az örökösödési illeték eltörlése érdekében, ugyanakkor a szakértők úgy vélik, hogy a szélesebb kört érintő visszterhes vagyonátruházási illeték számítási módja is idejét múlt már.

Pénzcentrum | 2005. november 7. 11:20

Elvérezhetnek az autókereskedők

Mint ismeretes, a regisztrációs adó csupán két éve létező adónem, de már rengeteg vita és botrány forrása volt. Tüntetés a Parlament előtt, Petíció átadása, és legutóbb egy Uniós intő Brüsszelből. Ez utóbbi oka az, hogy a magyar törvényhozók két éve folyamatosan és szándékosan megsértik az Uniós jogot.