Címke: demján sándor (20 cikk)

Forrás Dávid | 2018. június 11. 05:45

Ebbe az iskolába jár Budapest krémje: tandíj nincs, 10-szeres a túljelentkezés

Évek óta ígérgetik, hogy felújítják a hazai gyakorlóiskolákat, de konkrét lépés eddig nem történt az ügyben. Ezek az intézmények nemcsak diákjaiknak, hanem a pedagógus hallgatóknak is magas színvonalú képzést biztosítanak, így kiemelt szerep hárul rájuk az oktatási rendszerben. Az ELTE Radnóti Miklós Gyakorló Általános Iskola és Gyakorló Gimnáziumban már-már kritikus a helyzet, van, hogy a szennyvíz önti el az alagsort, de olyan is előfordult már, hogy kigyulladt az elektromos hálózat. Az iskola és a magyar oktatási rendszer problémáiról, valamint a Radnótiban alkalmazott speciális oktatási módszerekről is beszélt a Pénzcentrumnak adott interjújában dr. Molnár Katalin, az ELTE Radnóti Miklós Gyakorlóiskola igazgatója.

MTI | 2018. március 27. 17:10

Meghalt Magyarország második leggazdagabb embere

Legendás magyar üzletembertől búcsúzik az ország. Demján Sándor, 2018. március 26-án, hétfőn, életének 75. évében hunyt el. A Forbes magazin tavalyi összeállítása szerint 192 milliárdos vagyonával Demján volt a második leggazdagabb magyar.

Pénzcentrum | 2013. május 5. 13:00

Ők a leggazdagabb magyarok: itt a lista!

A 2012-es eredményeik alapján közzétették a 100 leggazdagabb magyart összesítő toplistát. A kiadvány szerint már a dobogón nagy változás történt. Igaz a listát továbbra is Csányi Sándor vezeti, viszont Várszegi Gábor és Demján Sándor helyét Bige László és Gattyán György vette át. A Napi Gazdaság összeállítása alapján a kedvezőtlen gazdasági környezet és a gazdaságpolitikai intézkedések miatt nagyon nehéz volt a milliárdosok dolga, néhány sikeresebb üzletemberen kívül a többség reálértelemben veszített a vagyonából.

Pénzcentrum | 2012. október 11. 14:31

Új utakon a GRÁNIT Bank (x)

Az évek óta tartó gazdasági válság különösen súlyosan érintette a pénzvilágot. A bankok jövedelmezősége és a hitelezési aktivitás általában csökken, a lakosság és a vállalkozók pedig a korábbinál mérsékeltebb bizalommal tekintenek a bankszektorra. Ebben a gazdasági környezetben lépett piacra a GRÁNIT Bank, amely új utakat keresve, a megszokott banki megoldásokat megújítva kínál újszerű pénzügyi megoldásokat az ügyfeleknek. A banképítésről és a pénzintézet lehetséges jövőjéről is kérdeztük Hegedüs Évát, a GRÁNIT Bank alelnök-vezérigazgatóját.

Pénzcentrum | 2012. január 20. 10:27

Kedvezményes árfolyamrögzítést kaphatnak a közszférában

A közintézmények minden rendelkezésükre álló szabad pénzeszközt költsenek a közszolgák végtörlesztésének támogatására, emellett a közszolgák kedvezményesen vehessenek részt az új árfolyamvédelmi rendszerben - az Index birtokába került dokumentum szerint ezt az előterjesztést viszi a pénteki kormányülésre Matolcsy György. A kabinet frissített számai szerint 70 ezer közszolga végtörlesztene, annyi pénz nincs, hogy a 450 milliárdos hiteligényt ki lehessen elégíteni. A kibővített árfolyamgát rendszerben viszont vissza nem térítendő támogatást és gyerekszámtól függő kamatkedvezményt kaphatna, aki a közszférában dolgozik.

Nagy Bálint | 2011. november 27. 08:07

40 millió a tét: így szervez póker kupát egy állami monopólium

Mióta a kormány ellehetetlenítette a legtöbb hazai pókerterem működését, először rendeznek hazánkban 40 millió forint összdíjazású póker tornát. Bár a szervező, vagyis a Szerencsejáték Zrt. fő célja, hogy hagyományt teremtsen, az eseményből származó bevételek aligha fogják ezt indokolni rövidtávon. Mindazonáltal a társaság egyértelmű állásfoglalása szerint a póker továbbra sem más, mint szerencsejáték. Nagy kérdés ugyanakkor, hogy a társaság jól értelmezi-e a szerencsejáték törvényt - a gyakorlat azt mutatja, hogy ez egyáltalán nem biztos.

Pénzcentrum | 2011. november 6. 13:00

Íme a világ és a magyarok igazi urai

A világ legbefolyásosabb embere a Forbes magazin listája szerint Barack Obama, az Egyesült Államok elnöke. A megtisztelő címet valószínűleg annak köszönheti, hogy döntéseivel alapvetően befolyásolhatja a Föld 7 milliárd lakójának mindennapi életét. De vajon kinek van ilyen döntő hatása a magyar lakosság életére? A Pénzcentrum.hu összegyűjtötte, kik lehetnek a legbefolyásosabb magyarok.

Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem