33 °C Budapest

Címke: cds (21 cikk)

Pénzcentrum | 2013. április 18. 14:26

Újra 300-nál az euró, gyengül a forint

A hétfői után a tegnapi kereskedés során is igencsak negatívvá vált a nemzetközi pénz- és tőkepiaci hangulat, de a forint mindkét napot meglepően jól (kis gyengüléssel) átvészelte. Megjegyzendő azonban, hogy ugyanez elmondható a térségi devizákra is, így úgy tűnik: a mostani külpiaci hangulat hullámzás és kockázatcsökkentés a mi régiónkat csak korlátozottan érinti. Ma reggel azonban hirtelen gyengülni kezdett a forint Matolcsy György első jegybankelnöki interjújának hatására, amelyben többek között megerősítette, hogy bizonyos bankok kiszorulnak majd a kéthetes kötvényben való pénzelhelyezés lehetőségéből. Ez az érintett bankok számára kamatvágással is felér, így érthető a negatív forintpiaci reakció. A forintgyengülési hullám nyomán az euró jegyzései 297 fölé emelkedtek.

Pénzcentrum | 2013. január 28. 13:22

Itt a 300-as euró!

Stabilan 297,5 körül kezdte a hetet a forint az euróval szemben, majd az erősödési kísérletek kifulladtak, kora délután pedig hirtelen gyengülés indult. Az euró jegyzései így újra 300 közelébe emelkedtek. Ez egyúttal új héthavi forintmélypontot jelent.

Pénzcentrum | 2012. november 23. 18:57

Fájni fog a magyar családoknak a Standard & Poor's leminősítése

Fájdalmasan érintheti a magyar családokat Magyarország újabb leminősítése: a leminősítés az egyik olyan tényező, amely hatására a forint tovább gyengülhet, az országkockázat növekedése, a bankok kamatemelése pedig növelheti a devizahitelesek terheit.

Pénzcentrum | 2012. november 7. 17:32

Gyengült a forint : 282 felett az euró

Hétfő este a javuló külpiaci hangulatban már kis forinterősödés mutatkozott, ami ma reggel átmenetileg folytatódott, aztán 281 körül kifulladt a lendület az euróval szemben. Egy rossz német ipari termelési adat miatt déltől már romlani kezdett külföldön a hangulat, ezt csak fokozták a délután 1 órakor az Európai Bizottság felől megjelent európai gazdasági prognózisok. Ezek mellett a forint csak kis mértékben gyengült tovább, míg külföldön már egyre inkább hanyatlás kezdet kibontakozni. Ezt nap végére már a forint is megérezte.

Pénzcentrum | 2012. október 15. 09:39

Már 279-ért vehetünk egy eurót

A péntek délutáni erősödéssel a 280 alatti tartományt is "megnézte" a forint az euróval szemben, ami egyhavi csúcsot jelentett és ma reggel (tegnapi elemzésünkkel összhangban) tovább tudott erősödni a magyar fizetőeszköz, noha a külpiaci hangulat reggel még enyhén negatívnak mondható.

MTI | 2012. szeptember 24. 10:01

"Ne legyen szükség egyetemi végzettségre" - a Kúria szerint ezért perelhetők a bankok

Tisztességtelen az érthetetlen feltétel a hitelszerződésekben, a bankok csak indokolt esetben és arányosan emelhetik a fogyasztói kölcsönszerződések kamatát, díját, és indokolt esetben csökkentenie is kell azokat a Kúria joggyakorlatelemző csoportjának a hitelperekről készült munkaanyaga szerint - írta a Magyar Nemzet.

Pénzcentrum | 2012. július 21. 13:02

Berágott a TV2 sztárjának családja! Indulhat a per

Beperelni készül hitelező bankját Heincz Gábor Biga és Király Tamás, a popénekes Király testvérek apja. Véleményük szerint a szerződésükben sehol nem szerepel, hogy az árfolyamveszteségből eredő plusz költséget nekik kellene megfizetniük. Sőt állításuk szerint a bankok semmivel sem tudják bizonyítani, hogy valóban van köze a frankhoz hitelüknek. "A havi törlesztőim az évek alatt a duplájára emelkedtek az árfolyamváltozás miatt, ám arról egy szó sincs a szerződésemben, hogy ez engem terhelne. A bank egyébként hogyan tudja bebizonyítani, hogy ők ennyi értékben vettek svájci frankot. Akkor mitől svájci frankos hitel az enyém?" - teszi fel a kérdést Biga. A Pénzcentrum.hu válaszol a kérdésre.

Pénzcentrum | 2012. május 9. 05:27

Ezért sokkal olcsóbb a hitel Romániában, mint nálunk

Itthon a szabad felhasználású jelzáloghiteleit adja hasonló áron az OTP, mint Romániában a személyi kölcsönöket. A banki termékek árazását számos tényező befolyásolja; az adott deviza forrásköltségei, a kockázati költségek, a jegybanki alapkamat, a kereslet összetétele, vagy az általános piaci környezet. A két ország és az OTP helyi viszonyi között tehát úgy néz ki, épp egy ingatlanfedezet a különbség. A nagyobb bankok közül a legolcsóbb 12,86 százalékos THM-mel nyújt szabad felhasználású jelzáloghitelt, ami 1,11 százalékponttal magasabb, mint a lakáscélú hitelek legolcsóbbika. Egy 8 milliós hitelért így még 15 év alatt is több, mint 17 milliót kell visszafizetni.

Pénzcentrum | 2012. április 10. 15:48

Havi mélypontján a forint: 298 az euró

Délután újabb gyengülési hullám érte el a forint piacát, melynek következtében az euróval szemben a 298-as szint körülig az árfolyam. Ez új egyhavi forintmélypontot jelent.

Pénzcentrum | 2012. január 24. 14:07

Nincs kamatemelés! Jó hír a hiteleseknek

Úgy tűnik, a forint elmúlt három hétben mutatott erősödése, illetve a pénzügyi stabilitási aggodalmak mérséklődése jelentősen javította a monetáris tanács világképét. A testület ugyanis a mai kamatdöntő ülésén megszakította novemberben megkezdett szigorítási sorozatát, 7 százalékon hagyta az alapkamatot. A döntés bizonyára megosztott szavazati aránnyal, az új tagok támogatásával született, hiszen több érv szólt a kamatemelés mellett is.

Pénzcentrum | 2012. január 6. 14:33

Fájni fog a magyar családoknak az újabb leminősítés

Fájdalmasan érintheti a magyar családokat Magyarország harmadik leminősítése is: a leminősítés az egyik olyan tényező, amely hatására a forint tovább gyengülhet, az országkockázat növekedése, a bankok kamatemelése pedig növelheti a devizahitelesek terheit.

Pénzcentrum | 2012. január 6. 09:32

Alaptalanok a félelmek, korlátlanul ki tudnák fizetni a betéteseket a bankok

Alaptalanok azok az esetleges félelmek, melyek egy nagyobb mértékű lakossági betétkivonással kapcsolatosak. Megfelelő mennyiségű, könnyen hozzáférhető pénzmennyiség szükség esetén a betétesek rendelkezésre áll, az instabilitás miatti alaptalan félelemből történő betétfelvétel ezért nem racionális döntés. Ha valakit ez sem nyugtatna meg, érdemes felidézni: a jegybank továbbra is korlátlan likviditásnyújtással lenne képes szükség esetén a bankok segítségére sietni.

Pénzcentrum | 2011. december 16. 13:24

Elment az IMF: így fájhat ez a magyar családoknak

Megszakadt Magyarország és a Nemzetközi Valutaalap (IMF), illetve az Európai Bizottság közötti tárgyalás az elővigyázatossági hitelről; a delegáció hazautazott Budapestről. Ez fájdalmasan érintheti a magyar családokat: a forint gyengülése, az országkockázat növekedése, a bankok kamatemelése tovább növelheti a teljes lakosság terheit.