1 °C Budapest
Kiderült: közismert zenész volt a koronavírus újabb, 28 éves magyar áldozata

Kiderült: közismert zenész volt a koronavírus újabb, 28 éves magyar áldozata

2020. november 2. 17:30

28 éves korában koronavírus következtében elhunyt a közismert roma folklór zenész, emberi jogi aktivista és VIII. kerületi önkormányzati képviselő, Balogh Lajos Paci - írja a Roma Sajtóközpont. A tragédiáról közösségi oldalán emlékezett meg a kerület vezetője és Budapest főpolgármestere is.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

28 éves korában koronavírus következtében elhunyt a közismert roma folklór zenész, emberi jogi aktivista és VIII. kerületi önkormányzati képviselő, Balogh Lajos Paci. Néhány nappal ezelőtt a Facebook oldalán osztotta meg a követőivel, hogy kórházba került COVID-19 fertőzéssel. Később arról szóltak a hírek, hogy állapota súlyosbodott, lélegeztetőgépre került. A fiatalember halálát rokonai erősítették meg - olvasható az oldalon.

A halálhírre reagált Pikó András, Józsefváros polgármester is, aki egy közös fotót tett közzé közösségi oldalon az elhunyt zenész-aktivistával. "Te már akkor is roma politikus voltál, aktivista, csupa szív harcos, én még csak készültem. Egy éjjel, munka után fogtad a gitárod és csak játszottál, amíg mindketten mosolyogni nem kezdtünk - akkor voltál elemedben, ha Te adhattál. Büszke vagyok erre a Veled végig küzdött egy évre, és kimondhatatlanul fáj, hogy nem lehet már több" - írja mások mellett posztjában, amelyet azzal zár: "Nyugodj békében, barátom!"

Megemlékezett róla Karácsony Gergely főpolgármester is, aki úgy fogalmazott: "Minden erejével, szóval és tettel küzdött a megkülönböztetés minden formája, a kirekesztés és a gyűlöletkeltés ellen, a cigány és nem cigány magyarok együttéléséért. Balogh Lajos, a "Paci", a civil, az aktivista, a zenész, a kultúrember. Letaglózóan rövid életében hatalmas és súlyos örökséget hagyott ránk, megfelelni neki, hitét és akaratát továbbvinni a mi kötelességünk immár. Isten veled, barátom!"

Címlapkép: Roma Sajtóközpont

NEKED AJÁNLJUK
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. január 26. szerda
Vanda, Paula
4. hét
Január 26.
Nemzetközi vámnap
KONFERENCIA
Tovább
Private Investor Day 2022
Mibe fektessünk 2022-ben? Tippek, elemzések, befektetési ötletek profiktól, Neked! Február 24-én online.
EZT OLVASTAD MÁR?