2020. augusztus 5. szerda Krisztina

Lecsaptak a netes csalókra: milliókat loptak össze a gyanútlan magyaroktól


Drága termékeket hirdettek a neten, ki is fizettették a vételárat a vevőkkel, de végül semmit nem küldtek nekik azok a csalók, akiket szerdán kapcsoltak le a rendőrök. A banda feje egy 48 éves nő volt: több százezer, de esetenként egymillió forintot is kicsalt a gyanútlan vásárlókból.

Mobilházat, mobilgarázst, munkagépeket, konyhabútort árult egy népszerű hirdetőoldalon a nő, akinek a vevői soha nem kapták meg a megvásárolt dolgokat, írja a police.hu. Országszerte vannak sértettjei a csalás-sorozatnak.

Szerdán öt gyanúsítottat fogtak el a Békés megyei rendőrök: a Budapesten élő, 48 éves hernádi nő az internetes portálon áron alul kínált nagy értékű dolgokat. A jelentkezőkkel telefonon egyeztette a feltételeket.Több százezer, esetenként egymillió forintnál is magasabb összeget kért előlegként, amit előre el kellett utalni. Rendszerint azt mondta, hogy nagy az érdeklődés, ezért a vevők gyorsan döntsenek, fizessenek, ha nem akarnak lemaradni.

Társa, egy 45 éves vilmányi férfi szervezett be embereket, akik különböző pénzintézetekben számlákat nyitottak. A nő ezekre kérte az utalásokat. Ahogy érkeztek az összegek, a férfi felvetette a pénzt a számlatulajdonosokkal, valamennyit náluk hagyott, nagy részét a nővel elosztották. A férfit már februárban elfogták. Őt a bíróság korábbi bűncselekményeiért elítélte, de a büntetését nem kezdte meg, ezért büntetés-végrehajtási intézetbe vitték.

A 48 éves nőt a békéscsabai rendőrök Budapesten fogták el, őrizetbe vették. Rajta kívül még egy férfit, illetve három nőt állítottak elő. Valamennyi gyanúsított ellen csalás miatt nyomoznak.

Címlapkép: Police.hu

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

A koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásainak csökkentése érdekében a kormány 2020. március 19-től - többek között - maximalizálta a fogyasztási hitelek teljes hiteldíj mutatóját (THM). Érdemes azonban körültekintően választani, mivel a kedvezményes személyi kölcsön kamata a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és az új, jellemzően magasabb kamatszint miatt megugrik a törlesztőrészlet is. Ha például 2 millió forintra lenne szükséged, akkor az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt 60 hónapos futamidővel a kedvezményes időszakban 38414 forintos törlesztőre, míg 2021-től 40219 forintos törlesztőre számíthatsz. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, szintén 60 hónapos futamidő esetén, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS