17 °C Budapest

Építkezésen csapott fel a tűz Angyalföldön: kimentették a darukezelőt

2019. szeptember 12. 17:30

Hétemeletes ház tetőszerkezete gyulladt ki Angyalföldön, az Árpád híd közelében, csütörtök délután, sűrű füstbe borítva Budapest környező részeit. A tűzoltóknak végül sikerült megfékezni a lángokat, sérülés nem történt. A levegőbe nem jutott egészségre ártalmas anyag.

Egy hétemeletes ház tetőszerkezete gyulladt ki a XIII. kerületi Gidófalvy Lajos utcában, az Árpád híd közelében. A füstöt már az agglomerációból is látni lehetett olvasónk szerint, aki kb. a helyszíntől 30 kilométerről írt nekünk. A Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság nem sokkal fél hat előtt a Pénzcentrum kérdésére közölte, hogy sikerült eloltani a tetőt, ami mintegy ezer négyzetméteren lángolt Angyalföldön.

A tájékoztatás szerint az épületből mindenki épségben kijutott, nem sérült meg senki. A lángoló tető közelében álló toronydaru kezelőjét a tűzoltók légzőmaszkban hozták le a szerkezetről, neki sem esett komoly baja.

A helyszínre érkezett a katasztrófavédők mobil laboratoriuma is, amely megállapította, hogy nem került egészségre ártalmas anyag a levegőbe, így a környező utcák lakói is biztonságban vannak - tudatta a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

A tűzről készült fotóinkat ebben a cikkben találod!

Frissítés: Idő közben kiderült, hogy a Cordia egyik projektjén keletkezett a tűz. A vállalat közölte, a XIII. kerületben épülő Young City második ütem D épületének felső szintjén a szigetelés az alvállalkozó szigetelési munkálatai közben kigyulladt. A Cordia mindenben együttműködik a hatóságokkal - írták.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

2. Frissítés: Később a az építkezés generálkivitelezője, a Pedrano Construction ügyvezető igazgatója is megszólalt. Csikós Miklós a Pénzcentrumnak elmondta: "Alvállalkozóink munkatársai az angyalföldi épületegyüttes egyik tömbjén dolgoztak, a tető szigetelési munkálatai közben a tető lángra kapott, a szigetelőanyag nagy füsttel égett. Személyi sérülés nem történt, a tűz nem terjedt tovább, az eset az építkezés többi ütemére nincs kihatással. A kiérkező tűzoltók gyorsan eloltották a tüzet, a tűzszakértői vizsgálat folyik, a kárfelmérést követően azonnal megkezdjük a hibák javítását."

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. április 26. 09:59
Perintfalvi Rita katolikus teológus immár jogerősen is sajtópert nyert a Mandiner című, a kormánypár...
Holdblog  |  2024. április 26. 08:56
HOLD After Hours. Szabó Lászlóval helyre tesszük a szövőlepkéket, a kapitalizmust, a kapitalizmus kr...
KonyhaKontrolling  |  2024. április 26. 07:45
A CBC Marketplace nemrég kiadott egy videót, amiben rejtett kamerával megvizsgálták néhány kanadai b...
Bankmonitor  |  2024. április 26. 06:26
Amióta csökken az infláció és az alapkamat, azóta egyre olcsóbbak a lakáshitelek is. A Bankmonitor s...
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 26. péntek
Ervin
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem