12 °C Budapest
Életveszély: újra a képernyőn a tévés rákdoktor

Életveszély: újra a képernyőn a tévés rákdoktor

2016. április 8. 17:30

Visszatért a képernyőre a leghíresebb sarlatán tévédoki - írja az Index.

Alternatív rákgyógyászatot kínál a Hatos tévécsatornán Tihanyi Tamás áldoktor; gyógyászati módszere abból áll, hogy a tévénézők felé energiamezőket aktivál, mert szerinte a betegeket csak biorezinanciák átadásával lehet meggyógyítani. A tévés áldoki korábban a Budapest TV-n volt látható, tevékenysége - ha a betegekre nem is - a popkultúrára biztosan hatott.

Tihanyi azt állítja, hogy a rákot 95 százalékban a stressz okozza, és mindössze 5 százalékban genetikai eredetű a megbetegedés. Ezt az állítást, és Tihanyi tevékenységét szedi darabokra és cáfolja meg tételesen, tudományos pontossággal Dr. Boldogkői Zsolt a Gépnarancson közzétett cikkében.

Néhány apró ellentmondásra is rámutat a cikk, például hogy Tihanyi Tamás óvakodik az állítólagos energiamezőktől, mert szerinte azok okozzák a rákot, ugyanakkor ő maga is energia átadásával próbál gyógyítani. Egyszerre akár ötszáz ember is részt vehet a kezelésén, vagyis akkora energiával rendelkezik tévédoki, hogy Paks 2 hozzá képest egy alig pislákoló negyvenes izzó.

Tihanyi óvatosan kijelenti, hogy terápiáját csak kiegészítőnek ajánlja,

de azt is hozzáteszi, hogy csak a törvényi kényszer miatt tesz így. Ezzel is csak azt az érzetet erősíti a beteg emberekben, hogy jobb helyen lesz a pénzük nála, mint a valódi orvosoknál. Egy biztos: az energizálásba kapaszkodó súlyos betegekre a biztos halál vár, és Tihanyinak hála még a pénzüktől is teljesen értelmetlen módon szabadulnak meg.

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 13. csütörtök
Szervác, Imola
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. május 12. 21:06