16 °C Budapest

Van, aki 160 ezer, van, aki 800 forintért vált kötelezőt

Pénzcentrum
2008. november 27. 09:10

Az online-alkuszok által kínált egyszerű díjszámítás lehetősége az idei évben is az autótulajdonosok széles rétegeit mozgatta meg. A biztositastipp.hu oldalon keresztül biztosítót váltó ügyfelek adatai között is szép számmal akadnak tanulságos és érdekes jellemzők egyaránt. Az alábbiakban ezek közül válogatunk.

A biztositastipp.hu oldalon keresztül a mai napig biztosítót váltó 26 ezer ügyfél közül a legidősebb már betöltötte a 90 esztendőt. A legrégebbi, 1940-ben kiállított jogosítványt egy nála néhány évvel fiatalabb autós birtokolja, a legidősebb biztosított gépjármű sem ma készült el: az érintett Volkswagen "Bogár" jövőre már 44 éves lesz.

Mindeközben az adatok azt mutatják, hogy a piacvezető biztosító a fiatalabb korosztályt vette célba. Miközben a biztosítót váltók átlagéletkora 43 év volt, az alábbi eloszlásábrán is látható, hogy az összes szerződés harmadát megszerző Allianz különösen a 25-35 éves korosztály körében volt népszerű. A második legnépszerűbb Wabard ugyanakkor a 10 évvel idősebb, 35-45 éves korcsoportból tudta ügyfeleinek jelentős részét magához csábítani.

Személyautók közül a legolcsóbb biztosítást -mindössze 6.720 forintért - egy Daewoo Tico-ra kötötték, egy Chrysler Stratus tulajdonosa ugyanakkor 139.430 forintot fog elkölteni kötelezőre. Igaz, ezzel alig előzi meg egy Ford Ka fiatal budapesti hölgytulajdonosát, aki malus 4-es kártörténettel szintén 135 ezer forint felett talált magának biztosítót.

A személyautósok közül a legtöbbet egy 23 éves miskolci hölgy fog megspórolni 2009-ben, aki a kifejezetten "sportos" adottságú Hondájának megvásárlása előtt feltehetően nem tájékozódott előzetesen a biztositastipp.hu oldalon. Akkor ugyanis valószínűleg nem a szinte legdrágább 234.000 forintos biztosítási ajánlatot fogadta volna el 2008-ra. Most viszont 73.365 forintos biztosításra vált 2009-re, nem kevesebb, mint 160.635 forintot - azaz mintegy 70 százalékot - spórolva ezzel. Egy nyolcéves Suzuki 50 éves vidéki tulajdonosának ugyanakkor 792 forintért is megérte váltani, bár a kis díjmegtakarítás alapján feltételezhető, hogy nem volt elégedett a biztosító adminisztrációjával sem.

A kedvezmények nagy része egyáltalán nem, vagy alig gyakorolt hatást a kötések számának alakulására. A véradói vagy pályakezdő kedvezmények miatt kevesebb, mint egy ezreléknyien választották az adott ajánlatot, de a BKV-bérlet miatti kedvezménnyel is csak a biztosítást váltók másfél ezreléke tud élni az eddigi adatok szerint. Az egyik egyesület által kínált nagycsaládos kedvezményt pedig pont egy olyan biztosító kínálta, amelyik egyébként szinte a legdrágább díjakat hirdette meg, így a biztositastipp.hu-n váltó 26 ezer autós közül mindössze hárman használták ki ezt a kedvezményt.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Már csak néhány nap maradt a váltásra

A jelenlegi biztosítás felmondását december 1-jéig kell eljuttatni a jelenlegi biztosítóhoz. A CLB Független Biztosítási Alkusz ezért csak azokat a felmondási nyilatkozatokat tudja teljes biztonsággal az adott biztosítókhoz eljuttatni, amelyek az előző napon beérkeznek az alkuszcéghez. "Bár november 30-a most vasárnapra esik, faxon és e-mailen egészen vasárnap éjfélig fogadjuk a felmondási nyilatkozatokat, illetve a kapcsolódó alkuszi megbízásokat." - mondta Bravik Attila, a CLB ügyviteli igazgatója. "Ily módon még a hétvégén is mindenkinek lehetősége van arra, hogy megvizsgálja, vajon talál-e autójára az ideinél kedvezőbb feltételekkel rendelkező kötelező biztosítást."

PC BLOGGER & PODCASTER
Holdblog  |  2024. április 23. 06:06
A Morgan Stanley és a LuxConsult közös, 2023-as kutatása alapján a címben feltett kérdésre a rövid v...
MEDIA1  |  2024. április 22. 19:58
Megvan, kik ülnek be a megújuló X-Faktor zsűrijébe idén.
Bankmonitor  |  2024. április 22. 16:16
Újra elérhetőek olyan LTP szerződések, melyek a megtakarítás lejáratakor akár egyösszegű 15-30 száza...
Kiszámoló  |  2024. április 21. 14:10
A legfontosabb hír a héten az Izrael elleni, eddigi példanélküli támadás volt Irán területéről, aki...
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 23. kedd
Béla
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm