12 °C Budapest

Nyugodt síelés egy pohár forralt bor áráért

Pénzcentrum
2007. december 19. 08:02

Az időjárás az idén jobban kényezteti a sízők népes táborát, mint egy évvel ezelőtt: a környező országok magasabban fekvő terepein nagy biztonsággal található már sportolásra alkalmas hó. A kiutazók gondatlansága azonban tavaly óta semmit nem változott. Biztosítást ugyanis továbbra is csupán a síelni készülők harmada köt. Pedig percek alatt - akár a kiutazás előtti este is - köthető utasbiztosítás napi néhány száz forintért. Annyiért, amennyit a sípályák melegedőiben fizetünk egy pohár forralt borért.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Egy esetleges baleset vagy megbetegedés következményei azonban már korántsem vehetők ennyire könnyedén: kevesen gondolnak bele, hogy egy átlagos kórházi ellátás költsége elérheti a több százezer forintot. Nem szólva a síbaleset során szükségessé váló hegyi mentésről, ami - helikopter esetében - akár milliós összeg is lehet.

A síbiztosítás fő szempontjai


Az utasbiztosítás megkötése tehát minden sízőnek feltétlenül ajánlott. Ilyenből azonban sokféle található a piacon: A CLB Független Biztosítási Alkusz például ma fél tucat biztosító húsznál is több termékét kínálja a honlapján. De milyen szempontok alapján döntsünk?

Térítési limitek

Az olcsóbb utasbiztosítások kártérítési limitjei általában alacsonyabbak. Síelés esetén sokszor megéri inkább a közepes kategóriájú termékeket választani: ezek napi díja 100-150 forinttal magasabb, de baj esetén több millió forinttal nagyobb összeget is térítenek.

A felszerelés biztosítása

INDUL A TURMIX, A PÉNZCENTRUM HETI HÍRLEVELE!

Ha a napi hírzaj nélkül szeretnéd olvasni a Pénzcentrum legjobb anyagait, IRATKOZZ FEL HETI HÍRVELEÜNKRE, A TURMIXRA. A legizgalmasabb sztorijaink, heti egyszer, egyenesen a postaládádba.

A nem versenyszerű síelés (és a snowboard) a legtöbb esetben része a normál utasbiztosításnak. Ugyanakkor érdemes megbizonyosodnunk arról, hogy a sífelszerelés biztosítását tartalmazza-e az alapdíj, vagy ezért valamennyi pótdíjat kell fizetnünk?

Felelősségbiztosítás

A sípályán nem csupán mi magunk sérülhetünk meg, de másnak is okozhatunk sérülést vagy anyagi kárt. Ezeket a károkat (akár a közvetett károkat, így például az idő előtti hazautazásból adódó károkat is) nekünk kell állnunk. Ha alacsonyabb összegű biztosítást kötünk, mindenképpen bizonyosodjunk meg róla, hogy tartalmazzák-e a felelősségbiztosítást is, és ha igen, milyen limit mellett.

NEKED AJÁNLJUK
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 17. vasárnap
Hedvig
41. hét
Október 17.
Missziók Világnapja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. október 16. 19:20