17 °C Budapest
Tompa, 2016. szeptember 27.Egy utánfutót vizsgál át egy rendõr a tompai határátkelõhelyen 2016. szeptember 27-én, ahol szigorított ellenõrzés van a múlt heti budapesti robbanás miatt. A fõváros VI. kerületében, a Teréz körút 2-4. elõtt szeptember 24-én este robbanás történt, amelyben két rendõr megsérült, az egyik életveszélyesen, a másik súlyosan. A rendõröket kórházban ápolják, az orvosok mindkettõjük állapotát stabilizálták.MTI Fotó: Ujvári Sándor

Itt épülhet gigászi átkelő a magyar-szerb határon: régen várt gyorsforgalmi utat is hozhat magával

2024. május 10. 10:15

Kiderült, hol épülhet meg Európa legnagyobb határátkelője a magyar-szerb határon. A kormány még márciusban hozott rendeletet egy Tompánál létesítendő új gyorsforgalmi úti határátkelőhely létesítéséhez szükséges előkészítési munkákról.

Közösen Szerbiával és kínai partnereinkkel megkezdjük Európa legmodernebb, legnagyobb, legbiztonságosabb és leggyorsabb forgalmi irányítását és átengedését biztosító nagy határátkelőhely megépítését Magyarország és Szerbia között. - mondta Szijjártó Péter amikor ismertette a Hszi Csin-ping kínai elnök látogatásán kötött megállapodásokat.

A Telex emlékeztet, hogy ez nem egy új terv, március 4-én jelent meg a közlönyben egy magyar-szerb határszakaszon megvalósítandó határátkelőhely-fejlesztésről szóló kormányrendelet, amelyben a kormány azzal bízta meg a minisztereket, hogy készítsék elő a Röszke 3. gyorsforgalmi úti határátkelőhely megvalósításához szükséges megvalósíthatósági tanulmányt, valamint végezzenek el egy Tompánál létesítendő új gyorsforgalmi úti határátkelőhely létesítéséhez szükséges előkészítési munkákat.

Mindez azt jelenti, hogy Tompánál új gyorsforgalmi utat kell építeni, ezt Lázár János már be is jelentette, amikor tavaly nyáron arról beszélt, egy sor leállított beruházást mégis engedélyeznek. Ezek között van az:

  • M9 gyorsforgalmi út déli lekötéséhez kapcsolódóan tompai új, teherforgalmi határátkelőhely és kapcsolódó gyorsforgalmi úti szakasz előkészítése;
  • és az M9 gyorsforgalmi út előkészítése 51. sz. és 53. sz. főutak között lekötéssel Tompáig.

A fejlesztés azért jelentős, mert az egyik legkevésbé kihasznált autópályát, az M6-ost kötné össze a szerbiai nagy forgalmú A1-es autópályával, tehermentesítve az M5-öst a Balkán és Nyugat-Európa közötti tranzitforgalomtól.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Címlapkép: Ujvári Sándor, MTI/MTVA

NEKED AJÁNLJUK
Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. május 20. hétfő
Bernát, Felícia
21. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Hello vidék  |  2024. május 20. 14:06
Felújítási támogatás - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető lakásfelújítási támogatásról.
Most nem