highway, drone view, road, nature

Működik a legális autópályamatrica-trükk: ezzel így már biztos jobban jársz idén

2021. szeptember 29. 17:24

A Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. (NÚSZ Zrt.) a közlekedők érdekében 2021. október 1-től leállítja a viszonteladói hálózatában az országos éves autópálya-matricák értékesítését. Helyette a havi e-matricák vásárlását javasolja a társaság az év hátralevő részében, tekintettel arra, hogy azzal jobban járnak az utazók mindegyik díjkategória esetében.

Évek óta gyakorlat a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt.-nél (NÚSZ Zrt.), hogy október elsejével leállítja az országos éves autópálya-matricák értékesítését a viszonteladói körében. Ennek oka, hogy ez a típusú autópálya-matrica a tárgyévet követő év január végéig érvényes, így ezt a terméket legfeljebb – díjkategóriától függően – nyárig éri meg megvásárolni. Ezt követően már egyre inkább a havi változat jelenti a pénztárcakímélő választást a járművezetők számára.

„Az országos éves e-matricát a legjobban az előértékesítési időszakban, valamint az év első hónapjaiban éri meg megvásárolni, hiszen így lehet igazán kihasználni az előnyeit. A legtöbben, akik ezt a típusú úthasználati jogosultságot választják, ennek megfelelően veszik meg a vignettájukat: kb. 95 százaléka az éves országos matrica vásárlóknak az előértékesítési időszakban, illetve az első negyedévben szerzi be a vignettáját.” – mondta Bartal Tamás, a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. vezérigazgatója.

Hozzátette: „Ennek ellenére vannak olyan közlekedők, akik a tárgyévre az utolsó negyedévben vesznek országos éves vignettát, 2019-ben kb. 20, 2020-ban pedig mintegy 70 közlekedő tett így. Fontos tudni, hogy ügyfélszolgálatunk munkatársai az e-matrica vásárlás előtt is készséggel állnak ügyfeleink rendelkezésére bármilyen, a témában felmerülő kérdés kapcsán.”

Azon ügyfeleink, akiknek esetleg valamilyen oknál fogva 2021-re érvényes országos éves e-matricára van szüksége az év hátralevő részében, a NÚSZ Zrt. ügyfélszolgálati irodáiban, illetve online értékesítési felületén, az ematrica.nemzetiutdij.hu oldalon meg tudják azt vásárolni 2021. október 1. után is. 

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. február 6. hétfő
Dorottya, Dóra
6. hét
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2023. február 5. 16:05