2019. április 19. péntek Emma

Hogy micsoda? Több mint 500 forint lesz egy doboz tojás húsvétra


Lényegesen drágulhat a tojás az ünnepre, így nem kizárt, hogy 10 darabért több mint 500 forintot fognak kérni. A termelők előre beárazzák a nagyobb keresletet.

Átlagosan 10-20 százalékkal drágulhat a tojás a húsvét közeledtével - derült ki az RTL Klub híradójából. A tenyésztők ugyanis előre beárazzák a nagyobb keresletet, ami miatt több tojóra van szükség.

A riport számításai szerint így egy 10 darabos doboznyi tojás az átlagos 407 forintról 500 forintra emelkedik.

Elhangzott az is, hogy a tojás fogyasztói ára már tavaly szeptemberben emelkedni kezdett az aszály és a takarmány drágulása miatt.

40 százalékos drágulást jósoltak

Korábban a Tények is foglalkozott a tojásárakkal. Nekik a vásárlók azt mondták, hogy a drágulás okát a közeledő húsvétban látják. A budapesti piacokon már most 35-60 forintot is kérnek a tojásért, és az ünnep közeledtével még számíthatunk további áremelkedésre.

A vásárlók elmondták, hogy ebben az időszakban még több tojást vásárolnak: nem csak a tojásfestés, hanem az ünnepi sütés-főzés miatt miatt is.

Ennek következtében a termelőknek reagálva a megnövekedett keresletre, egy újabb állományt kell beállítaniuk. Ez pedig a termelési költségek növekedését eredményezi, ami az eladási árra is hatással van. Mivel húsvét után a nagyobb állományra már nincs szükség, ez veszteség a termelők számára.

Ha az ezzel járó költséget előre ki akarják gazdálkodni, kénytelenek emelni az áraikon, így akár 40 százalékos tojásár drágulásra is számíthatunk.

Jól jönne 3 millió forint?

A Pénzcentrum kalkulátorával könnyedén megtalálhatod a legolcsóbb személyi kölcsönt. Íme, itt egy konkrét példa: 3 millió forintos hitelösszeget, és 84 hónapos futamidőt adtunk meg, ezen kívül bepipáltuk "250 000 Ft feletti havi nettó jövedelem", illetve a "Jövedelmem a kiválasztott bankba utalnám" opciókat. A törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legolcsóbb konstrukciót, havi 45 941 forintos törlesztővel a Raiffeisen Bank (THM 8,2 %) nyújtja; de nem sokkal marad el ettől a K&H (46 000 Ft/hó; THM 8,1%) ajánlata sem. Némileg lemaradva követi őket az Erste (51 352 Ft/hó; THM 11,92 %) ajánlata, de érdemes megnézni az Cetelem és az OTP Bank ajánlatát is. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
11
22
33
 Kedvelem az oldalt

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

  Ajánlatunk