13 °C Budapest
In this rear view, an unrecognizable woman stands with a shopping cart in front of a shelf full of food in the bread aisle of a grocery store.

Kegyetlen idők: már élelmiszert is alig vásárolnak a magyarok a válság miatt

2023. február 6. 20:13

Az RTL Híradó által meglátogatott békéscsabai kisboltban a legtöbben csak néhány termékkel állnak be a kasszához, a tulajdonos szerint csak decemberben 8-10 százalékkal esett vissza a forgalma. A KSH adatai is egybevágnak a tapasztalataival.

A magas árak miatt élelmiszerből 11 százalékkal vásároltak kevesebbet az emberek, mint egy évvel korábban. Műszaki cikkekből, bútorból is kevesebb fogyott, és az ársapkák eltörlése után kevesebbet is tankoltak. Van, ahol az ajándékozás is elmaradt, mások a nagy értékű ajándékok helyett az olcsóbb ruhákat és könyveket keresték.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ez a forradalmi újítás veheti el a magyar háziasszonyok munkáját: egy szavuk sem lehet ezután

Nincs bevásárlás, megbízható alapanyagok utáni futkosás és hosszas konyhai előkészület. Nincs morfondírozás, hogy mit együnk ma, az étkezések tervezettek, könnyen elkészíthetőek.

Új ital hódítja meg az országot: átalakulhat a teljes magyar gasztronómia?

Alig egy hónapja indult útjára a Designer Szörp by Gyulai Évi közösségi finanszírozási kampánya a Brancson.

Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

NAPTÁR
Tovább
2023. március 30. csütörtök
Zalán
13. hét
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?