11 °C Budapest
Cheerful family with two children shopping vegetables in supermarket. Holding shopping list and looking for groceries

Toborzásba kezdett a gyermekek körében a Lidl: ezt a feladatot bíznák rájuk

2022. május 3. 12:02

A piacvezető áruházlánc nagy hangsúlyt fektet az élelmiszerfelesleg minimalizálására, emellett igyekszik vásárlói, követői figyelmét is ráirányítani a problémára, illetve edukációval segíteni őket a megoldás érdekében. Ezúttal pedig az iskolás korosztály tudatosságát szeretnék növelni.

A Lidl Magyarország az élelmiszerpazarlás témakörében indította el legújabb órarendtervező pályázatát a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szakmai támogatásával.

Ökológiai lábnyomunk csökkentése és társadalmi felelősségvállalásunk részeként tovább bővítjük az élelmiszerpazarlás mérséklése érdekében tett intézkedéseink körét. A gyermekeknek szóló órarendtervező pályázatunkat is e köré a téma köré szervezzük, és nagy örömünkre ebben a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal, mint szakmai partnerünk segít minket

– mondta el Tőzsér Judit, a boltlánc vállalati kommunikációs vezetője. A vállalat a Nébih-hel közösen ÉlelmiszerHősök – Legyél te is az élelmiszermentés bajnoka! címmel hirdette meg az általános iskolásoknak szóló, immár negyedik alkalommal megrendezésre kerülő pályázatát.

A diákok szabadon szárnyaló fantáziájukat kihasználva olyan órarendterveket készíthetnek, melyeken bemutatják, ők hogyan, milyen módszerekkel tennének az élelmiszerpazarlás ellen. A diszkontlánc célja ezzel, hogy játékos és edukatív módon hívja fel a gyermekek figyelmét az élelmiszerpazarlás megelőzésére, az élelmiszerek és az élelmiszerhulladék felelős kezelésére, amihez hasznos, általuk is megvalósítható tippeket is kapnak a résztvevők.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

„Az élelmiszerpazarlás továbbra is jelentős probléma Magyarországon. A Nébih felmérése szerint egy átlagos magyar évente 65 kg élelmiszerhulladékot „termel” a saját háztartásában, amelynek a fele megelőzhető lenne. A Nébih Maradék nélkül programja 2016 óta foglalkozik ezzel a kérdéssel” – mondta el dr. Kasza Gyula, a program vezetője. Az elmúlt években a Maradék nélkül egyik kiemelt területe a gyermekkori szemléletformálás, amelyhez ingyenesen letölthető oktatási és ismeretterjesztő anyagokat, videókat, pedagógusoknak pedig óravázlatokat, feladatlapokat és online bemutató órát is kínál a Hivatal.

„Érdemes tehát ezeket az anyagokat is szemügyre venni a pályázó ÉlelmiszerHősöknek, és persze a szüleiknek” – tette hozzá dr. Kasza Gyula. Ahogyan az elmúlt években, idén is a zsűri és a közönség által legjobbnak értékelt tervek alapján készül el az áruházlánc órarendje, melyet a nyár folyamán, bármilyen iskolai termék megvásárlása esetén ajándékba kapnak a gyermekek az ország minden Lidl áruházában.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm